03.06.2019  |  Branchenyt

Bæredygtighed fra Palcut: FSC®-godkendt antiskridpapir

Indhold fra partner Hvad er dette?

Mellemlægsark fra Palcut er nu certificeret i henhold til FSC-standarden. Det betyder, at der kun bruges bæredygtig ny papirmasse og genbrugspapir. Dermed imødekommer producenten et ønske fra de store kunder inden for industri og detailbranchen.

Palcut, specialister i palleteringsløsninger, introducerer nu det FSC Recycled-certificerede mellemlægsark til palleteringsanlæg. Baggrunden er, at virksomheden fornylig er blevet FSC-certificeret med mærket FSC Recycled 100% og med licensnummeret FSC-C147797.

Det betyder, at Palcut fremover kun anvender FSC Recycled genbrugspapir til deres Antim65® og Testliner mellemlægsark. Arkene er produceret af papir, der er indsamlet og genanvendt, og på den måde er virksomhedens kunder med til at skåne verdens skove. For at sikre, at papiret har den rigtige styrke, kan det være nødvendigt at tilsætte ny papirmasse, men med certificeringen er kunderne garanteret, at der er udelukkende anvendes træ fra FSC-kontrolleret skovproduktion.

Det skridsikre papir bruges som mellemlægsark for at mindske transportskader på produkter, der er pakket på paller.  

Med FSC Recycled-certificeringen imødekommer Palcut et stort ønske fra kunderne, som – i lighed med en lang række andre brancher – efterlyser bæredygtige løsninger af hensyn til klimaet og vores fælles ressourcer.

- Vi har mange store kunder inden for fødevare- og møbelindustrien, som leverer til de store kædebutikker. De efterspørger bæredygtighed, ikke mindst på emballageområdet, siger Lars Østergaard Jonasen, produktchef i Palcut A/S. Han fortsætter:

- Vi understøtter nu en bæredygtig papircyklus og en minimering af miljøpåvirkningerne, og samtidig opfylder vi vores kunders høje krav til transportsikkerhed og effektiv palletering.

Den grønne dagsorden vinder frem

Bæredygtighed fylder meget på såvel den offentlige som den private agenda, hvor der konstant lanceres nye initiativer og stilles nye krav i miljøet og klimaets navn. Men hvordan sikrer man, at visionerne og de mange tiltag får luft under vingerne og omsættes til konkret handling? Hvordan bliver idéer til handling og dokumenterede resultater?

- Vi er stolte af, at vi har opnået FSC Recycled-certificeringen. Det er en garanti for, at vi har styr processen og kun anvender nye papirfibre fra bæredygtig skovdrift, siger Lars Østergaard Jonasen.

Hos Palcut har det blandt andet betydet, at alle afdelinger, fra indkøb og produktion til salg har været involveret i processen og har indført nye procedurer, så virksomheden til hver en tid kan dokumentere, at der er styr på processen, og at der kun anvendes FSC-certificeret papir.

- Vi har store forventninger til den certificerede produktion og glæder os til, at vi kan imødekomme kundernes krav om en miljømæssig forsvarlig produktion og en grønnere bundlinje. Udviklingen går den vej på alle fronter, og nu har vi certificeringen på plads og dokumenterne i orden, slutter Lars Østergaard Jonasen, produktchef i Palcut A/S. 

Tags: Palcut A/S

Mere fra Palcut A/S

Palcut A/S

www.palcut.com/dk

  • info@palcut.com
  • +45 9613 3110
  • Hedegaardvej 13, Borbjerg DK, 7500 Holstebro

PALCUT ER DIN SPECIALIST I ARKLØSNINGER TIL PALLETERINGMed vores state-of-the-art automatiske arkdispenser og antislip papir, sigter vi hele tiden efter nye løsninger og forbedringer indenfor pakning og emballage.Ved at bruge antislip ark, der er skåret fra ruller i palleteringsprocessen, sikrer vi hurtigere betjening med kortere nedetid sammenlignet med almindelige ark i stakke på paller.Palcut A…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere