15.08.2014  |  Innovation

Automatisering medvirker til at bevare lagre i Danmark

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nye og innovative lagerautomatiseringsløsninger, der kan bidrage til at holde flere lagre inden for Danmarks grænser, er på dagsordenen hos Knapp og administrerende direktør Thorsten Beck Hansen.

Hos lagerautomatiseringskoncernen Knapp er tidens store udfordring at fortsætte med at udvikle løsninger, der gør det attraktivt for flere virksomheder at beholde deres lagre på dansk jord. Det fastslår Thorsten Beck Hansen, administrerende direktør i Knapp, der mener, at virksomhedernes interne logistik og dermed også de løsninger, de har brug for, i meget høj grad bliver påvirket af forbrugernes indkøbsadfærd.

 Antallet af salgskanaler vokser hele tiden, og det bliver stadig vigtigere, at varerne er tilgængelige, netop når forbrugerne ønsker det. Derfor oplever man hos Knapp, at markedet i disse år efterspørger fleksible og kosteffektive løsninger, som er optimeret til at imødekomme kravene fra de forskellige handelskanaler.

”Tendensen syntes at være den samme stort set alle steder”, siger Thorsten Beck Hansen.  

”Knapp har senest introduceret "Zero Defect Warehouse”, der blandt andet fokuserer på intelligente processer, der forhindrer, snarere end opdager og korrigerer, fejl”.

Thorsten Beck Hansen, administrerende direktør i Knapp

Dyre anbrudspluk i Danmark
Betingelserne for at drive et effektivt multi-channel-lager er dog ikke de samme rundt om i verden. Set med danske øjne er en af de væsentlige forskelle for eksempel, at anbrudspluk i Danmark tidligere har været relativt dyrt, da det har været en meget manuel og derfor løntung proces.

Da mange af de løsninger, der tidligere har været tilgængelige, samtidig typisk har været optimeret til B2B, har flere virksomheder valgt at flytte eller outsource deres lagerdrift til eksempelvis Tyskland eller Polen.

”Så det er bestemt ikke fordi, at der ikke investeres i nye lagre rundt om i verden. Herhjemme bliver for mange desværre bare placeret syd for grænsen, hvilket har betydet tab af danske arbejdspladser”, siger Thorsten Beck Hansen og uddyber:   

”Jeg kan i princippet godt forstå, at man i nogle virksomheder har en opfattelse af, at det er en udfordring at indrette og drive effektive plukkelagre i Danmark. Netop derfor bestræber vi os hos Knapp på at gøre det komplekse enkelt”.

Som eksempel på dette fremhæver Thorsten Beck Hansen Knapps udvikling af enkle og intuitive brugergrænseflader til operatørerne ved de højeffektive plukkestationer.

Om Thorsten Beck Hansen

Seneste job:
Sales project lead, integrated project division, Knapp AG, 2010-13, sales manager, systems & consulting, Moving ITS, 1994-2010.
 
Fritid: Rejser, musik. 

Læs også: Landsdækkende indsats for produktivitet

Innovative løsninger
Ifølge Thorsten Beck Hansen vil Knapp fortsætte med at investere i forskning og udvikling for at være på forkant med nye og innovative løsninger, der tilgodeser de udfordringer, som mange danske virksomheder oplever i dagligdagen. Løsninger, der er bæredygtige, hvad angår levetid, pladsoptimering og energieffektivitet.

”Knapp har senest introduceret "Zero Defect Warehouse”, der blandt andet fokuserer på intelligente processer, som forhindrer, snarere end opdager og korrigerer, fejl”, siger direktøren, der håber på, at dette samt øvrige innovative tiltag vil bidrage til, at flere virksomheder bevarer deres lagre og arbejdspladser i Danmark.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere