21.06.2021  |  Lager & distribution

Automatiserede lagre styrker Brings e-handelstilbud

Brings første fuldautomatiseret lagerløsning åbner inden længe i Oslo. Nu skal endnu en – og den første uden for Norge – bygges i Stockholm i respons på den kraftige vækst i e-handlen. Målet er at blive den første i Norden, der integrerer en automatiseret lagerløsning i hele distributionsnetværket.

Allerede næste år skal et nyt fuldautomatiseret lager stå klar i Stockholm. Det kommer til at tilhøre distributøren Bring og være det første udenfor Norge. Med det indleder Bring en offensiv, der skal styrke både virksomhedens e-handelstilbud og sin position i hele Norden.

”På vores nye fuldautomatiseret lagre bruger vi robotteknologi, digitale løsninger og fossilfrie køretøjer, så vi kan levere pakker ved døren kun få timer efter, at de er blevet bestilt på nettet”, fortæller Per Öhagen, der er koncerndirektør for division E-handel og Logistik hos Bring, i en pressemeddelelse.

Læs også: Bring sætter fart på innovationen

Investeringen kommer som svar på en kraftig vækst i e-handlen indenfor det seneste år, fortæller han samtidig.

Fuld sporbarhed og kontrol

Det er lagerløsningen Shelfless, der er grundstenen i hele det nye nordiske initiativ.

Med Shelfless-tjenesten vil netbutikkens ordresystemer integreres med Brings, og automatiserede processer sørger for al logistik fra det tidspunkt, der trykkes på købsknappen i netbutikken, til varen leveres sådan som kunderne ønsker det – inkluderet retur.

Pakker plukkes, pakkes og leveres så hurtigt og grønt som muligt. Dette øger effektiviteten og reducerer leveringstiden betydeligt. Den nye digitale løsning giver netbutikker fuld sporbarhed og kontrol over ordrer og produkter fra køb til levering.

Læs også: Bring og Posten Norge effektiviserer lastbil, tog og container drift med SpaceInvader

”Dette er en vigtig investering i vores ambition om at være førende inden for e-handel i Norden. Kunder, der bruger Shelfless, får også adgang til en digital løsning, hvor de nemt kan få overblik over hele vareflowet. Bring vil være den første nordiske logistikaktør, der tilbyder en fuldautomatiseret lagerløsning, der er integreret i hele distributionsnetværket”, siger Per Öhagen.

Den grønne sidegevinst

En vigtig del af Brings nye lagerløsninger er også de grønne tiltag. Det er nemlig et voksende konkurrenceparameter, mener Per Öhagen.

”På alle de nordiske markeder forventer kunderne, at pakkerne leveres både hurtigere og grønnere”, udtaler han. Derfor er fossilfrie køretøjer også indtænkt i både Oslo og Stockholm-lagrene, så man kan tilbyde den grønnest mulige pakkelevering.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere