01.09.2015  |  Branchenyt

Arla ekspanderer i Afrika

Mejerigiganten Arla starter to nye joint ventures op i Nigeria og Senegal, der skal være med til at sikre virksomhedens position på det Vestafrikanske marked.

Efterspørgslen på mælk, smør, ost og andre mejeriprodukter er stigende i Afrika syd for Sahara, og derfor har en af de største aktører på området, Arla Foods, søsat to nye joint ventures i Nigeria og Senegal. Tiltaget skal være med at udvikle koncernens marked i regionen og booste omsætningen til gavn for hele virksomheden.

Læs også: Ny dansk logistikåbning til Østafrika

I øjeblikke omsætter Arla således for omkring €90 mio. årligt syd for Sahara, men med den nye ekspansion sigter man efter at mere end femdoble det tal til €460 mio. (godt 3,4 mia. kr.) i 2020. I første omgang er det salget af pulver- og konsummælk, der skal sikre fremgangen, og senere også ost og smør.

"I takt med at levestandarden forbedres, efterspørger forbrugerne i stigende grad sikre fødevarer til rimelige penge. Der er et underskud på mælk i Vestafrika, og derfor har Arla gode muligheder for at afsætte mælkepulver og andre mejeriprodukter på det vestafrikanske marked. Vi er her for at opbygge en langsigtet forretning, og det kræver, at vi har stærke lokale partnere. Vi er derfor glade for, at vi har indgået samarbejdsaftaler med to erfarne aktører i Senegal og Nigeria," siger chef for Arla i Afrika syd for Sahara, Steen Hadsbjerg, i en pressemeddelelse.

Det nye joint venture i Nigeria, der efter planen skal starte salget op i denne måned, hedder TG Arla Dairy Products LFTZ Entreprise, hvor Arla Foods og Tolaram Group hver ejer 50 procent. Virksomheden skal stå for emballering, marketing, salg og distribution af Arla-produkter, der i Afrika sælges under brandet Arla Dano, i Nigeria.

I Senegal, hvor Arla i dag ikke har nogen aktiviteter, vil selskabet hedde Arla Senegal S.A. og være ejet 75 procent af Arla Foods, og 25 procent af den lokale Attieh Group. Den skal stå for emballering, marketing, salg og distribution af Arla-produkter i Senegal og forventes at starte op inden udgangen af 2015.

Læs også: Store CSR-muligheder i Afrika

Fra Arlas side ønsker man desuden at være på forkant med den samfundsmæssige udvikling i forbindelse med ekspansionen, hvorfor man har hvilken effekt virksomhedens strategi kan have på forskellige menneskerettighedsforhold.

I forbindelse med de to nye joint ventures har man derfor udarbejdet to analyser, "Human Rights Assessments", som vil blive offentliggjort i deres helhed i begyndelsen af oktober. Indtil da vil der være mulighed for at læse en sammenfatning af hver rapport her.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere