24.04.2017  |  Branchenyt

Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

Hos teknologi-giganten Apple har man ambitiøse mål for fremtidens produktion. I virksomhedens miljørapport for 2017 kan man bl.a. læse, at man i fremtiden vil undgå minedrift, når der skal skaffes metaller til produktionen.

Hos teknologi-giganten Apple har man for nylig præsenteret en miljørapport for 2017, der har ambitiøse mål for fremtidens produktion og forsyningskæder.

I Apples Environment Responsibility Report har virksomheden netop forpligtet sig til at "gå dybere" i udviklingen af nye produkter, der skal fremme den cirkulære økonomi, ved kun at anvende vedvarende ressourcer og genbrugsmaterialer, der eliminerer behovet for nye materialer, der i dag skaffes via minedrift.

Læs også: Ikea vil bruge 1 mia. euro på bæredygtighed i forsyningskæden

Det indebærer bl.a. at man vil bruge 100 procent genanvendt tind på den centrale printplade i den kommende iPhone 6s, ligesom virksomheden vil bruge genanvendt aluminium til at bygge nye enheder.

Ifølge rapporten vil virksomheden også forsøge at genindvinde kobolt fra de litium-ion batterier, der anvendes i telefonerne.

Banebrydende forsyningskæde
”Vi går dybere for at skabe en banebrydende forsyningskæde med et lukket kredsløb, hvor produkter fremstilles udelukkende ved hjælp af vedvarende ressourcer eller genanvendt materiale for at reducere behovet for mine-aktivitet”, står der i rapporten.

Derfor anvender virksomheden bl.a. disassembly-robotter, der er udviklet til at adskille gamle iPhones, så forskellige dele kan genbruges til fremtidige enheder.

For hver 100.000 producerede iPhone 6-telefoner kan robotterne genindvinde 1.900 kg aluminium, 800 kg kobber, 0,3 kg guld, 55 kg tin, 550 kg kobolt og 24 kg sjældne jordelementer. Konfliktmineraler som tungsten og tantal kan også genvindes.

Datacentre drevet af vedvarende energi
Samtidig er alle Apples datacentre drevet af 100 procent vedvarende energikilder, og virksomheden er klassificeret som 100 procent fornybar i 24 lande.

I alt er syv af Apples største leverandører forpligtet til at køre Apple-produktionsanlæg på vedvarende energi inden udgangen af ??2018.

I sidste måned meddelte Apple desuden, at man havde tredoblede antallet af leverandørsteder, der er en del af virksomhedens energieffektivitetsprogram.

Læs også: Apple-leverandørrapport: flere audits, mere vedvarende energi og bedre arbejdsforhold

Programmet har blandt andet til formål at reducere emissioner på stedet og har også introduceret et "risikovurderingsværktøj", der skal dække forsyningskædens risici i forbindelse med indkøb af materialer, miljøpåvirkning, sundhed og sikkerhed.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere