22.10.2019  |  Strategi & ledelse

APM Terminals samler terminaler i Aarhus og Göteborg

Fra d. 1. januar 2020 samler APM Terminals sine havneterminaler i Aarhus og Göteborg i en ny struktur under ledelse af Dennis Lenthe Olesen. APM Terminals Nordics skal styrke samarbejdet og skabe operationelle synergier på tværs af Kattegat.

Maersks havneterminalselskab, APM Terminals, har i en årrække drevet terminaler i Aarhus og svenske Göteborg på den anden side af Kattegat. Fra d. 1. januar 2020 får de to enheder en ny fælles ledelse under navnet APM Terminals Nordics, melder selskabet.

Topposten i den nye konstruktion vil blive indtaget af danske Dennis Lenthe Olesen, og under hans ledelse er tanken at strukturen skal ’styrke samarbejdet og skabe operationelle synergier’, som det hedder. Rent juridisk forbliver terminalerne dog separate selskaber i Danmark og Sverige.

Læs også: Maersk trækker APM Terminals Inland Services ind i hovedforretningen

”Aarhus og Göteborg vil blive stærkere og mere konkurrencedygtige sammen, hvilket også vil have en positiv effekt på vores kundeservice og produktudvikling”, siger chef for Terminals Europe i APM Terminals, Igor Van Den Essen.

Dennis Olesen kom til Maersk i 1991 og derfra videre til APM Terminals i 2005, hvor han har haft en lang række forskellige positioner i Europa og Afrika. Hans nuværende position som Global Head of Operations bliver overtaget af Henrik Kristensen, der i dag er chef for terminalen i Göteborg.

”Jeg ser meget frem til denne nye opgave og at fortsætte med at forbedre vores konkurrencekraft, udnytte nye digitale systemer og kontinuerligt skabe løsninger for vores kunder”, siger Dennis Olesen.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere