02.04.2019  |  Branchenyt

A.P. Møller afblæser salg af Maersk Supply Service

A.P. Møller - Maersk har valgt at beholde Maersk Supply Service, efter ellers at have søgt efter en ny ejer siden 2017. Det har ganske enkelt ikke været muligt at finde en køber i et presset offshore-marked.

Efter at have været til salg de sidste par år, har direktionen i A.P. Møller – Maersk nu droppet planerne om at skille sig af med Maersk Supply Service.

Læs også: Mærsk sælger olieforretningen for at styrke transport- og logistikdelen

Maersk Supply Service er ellers en del af offshore-sektoren, der over de seneste år har været i problemet. Netop derfor har det også været svært for A.P. Møller – Maersk at finde en ny bæredygtig ejerstruktur.

”Over de sidste to år har vi undersøgt forskellige strukturelle løsninger for Maersk Supply Service.  Da det ikke har været muligt at finde løsninger, der møder vores mål om at skabe værdi for aktionærerne, har vi dog valgt at beholde Maersk Supply Service”, siger vicedirektør hos A.P. Møller – Maersk, Claus V. Hemmingsen, og fortsætter:

”Maersk Supply Service lancerede i efteråret 2016 en ny strategisk kurs som et svar på nedgangen, der placerer virksomheden stærkere og med en mere robust og differentieret platform at konkurrere ud fra, når vi på et tidspunkt ser et opsving på markedet”, siger han.

Strategi har forberedt selskab på fremtiden
Strategien, der har fokus på at udvide virksomhedens forretningskerne, har siden udviklet sig fornuftigt, og i 2018 var omkring 30 procent af Maersk Supply Services indtægter spredt ud på nye forretningsområder som offshore vind, havrensning og dybhavsminedrift.

“Vores diversificeringsinitiativer gør os fremover mindre afhængige af markederne for olie og gas. Med vores moderne flåde og dygtige medarbejder er vi godt positioneret til drage fordel af fremtidens muligheder på markedet”, siger Steen S. Karstensen, CEO hos Maersk Supply Service.

Læs også: Maersk fortsætter integrationen af logistiktjenester

Virksomheden blev sat til salg i fjerde kvartal af 2017, men vil nu igen blev omklassificeret til at kunne fortsætte sine aktiviteter, ligesom Maersk Supply Service igen vil blive inkluderet i A.P. Møller – Maersks regnskaber. Over de seneste to år har Maersk Supply Service udviklet sig hen i mod at være en selvstændig enhed, og arbejder i dag næsten helt selvstændigt, hvilket de efter planen vil fortsætte med fremadrettet.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere