28.09.2020  |  Branchenyt

Amerikanske logistikvirksomheder opruster mere end sædvanligt op til jul

2020 har været et succes-år for netbutikker og de virksomheder, som leverer pakkerne til de mange forbrugere. Hver dag har føltes som Black Friday. Op til julesæsonen ansætter både Amazon, UPS og Fedex derfor endnu flere nye medarbejdere end, de plejer. Nogle af dem midlertidigt – andre permanent.

Andet kvartal i 2020 bød på en 23 procent stigning i mængden af pakker håndteret af UPS i USA. Derfor er forventningerne intet mindre end tårnhøje til pakkemængden, som logitisikvirksomheden skal håndtere, når vi begynder at ramme november og december – den traditionelt travleste periode.

Det får virksomheden til at hyre mere end 100.000 midlertidige ansatte op til jul – med mulighed for fastansættelse. I løbet af de sidste tre år er en tredjedel af midlertidige stillinger blevet til fastansættelser, skriver BNN Bloomberg.

Hos FedEx skalerer man i den grad også op. Her ansætter man 27 procent flere end sidste jul: 75.000 nye medarbejdere.

En million ansatte i USA

Samtidig med at de åbner 100 nye faciliteter på tværs af USA og Canada, går internetgiganten Amazon i gang med at ansætte 100.000 nye fastansatte medarbejdere, ifølge Business Insider.

Det er fjerde gang i år – samt under coronapandemien – at virksomheden ansætter. Med denne fjerde runde ansættelser bringer det Amazon op på over 300.000 nye stillinger blot i 2020 – og over 1 million medarbejdere i alt i USA. Det gør Amazon til USA's anden største arbejdsgiver.

Kilde: Business Insider, BNN Bloomberg

- KCP

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere