05.04.2017  |  Branchenyt

Amazon Web Services åbner datacentre i Sverige

Den 4. april meddelte Amazon Web Services, at Stockholm vil blive centrum for tre nye datacentre med sky-infrastruktur, der skal sikre bedre betjening af nordiske kunder.

Amazon Web Services Europe (AWS EU), vil i løbet af 2018 åbne tre datacentre i Stockholm, der kommer til at udgøre såkaldte ”Availability Zones”.

Ifølge Andy Jassy, der er CEO hos AWS, har Amazon i dag 16 steder i verden, hvor der er bygget flere datacentre i nærheden af hinanden.

Læs også: Dansk Supermarked vil tage kampen op med Amazon

Med de nye datacentre i Norden vil mange store virksomheder have mulighed for at lytte mere til deres kunder og forstå, hvorfor virksomheder som IKEA og Telenor er afhængige af AWS:

”Et AWS-område i Stockholm gør det muligt for svenske som såvel andre nordiske kunder at flytte dele af deres arbejde til AWS og bl.a. skabe omkostningsfordele”, siger han.

Svensk minister er positiv
Gårsdagens nyhed fra Amazon er bl.a. blevet vel modtaget af Sveriges minister for innovation og enterprise, Mikael Damberg. Han ser Amazons beslutning som fordelagtig for den svenske befolkning:

”Jeg er glad for at kunne byde AWS velkommen i Sverige. Deres beslutning om at etablere et nyt område i vores land er en anerkendelse af Sveriges konkurrenceevne i Den Europæiske Union, når det kommer til vedvarende energi, såvel som at vi er ledende i forhold til digital infrastruktur og IT-industri”, siger han og påpeger, at det for svenskerne ikke kun drejer sig om handel i en moderne og globaliseret økonomi, men også om varer, tjenester og deling af viden og data.

Siden AWS’s investering i Norden har virksomheden været støt stigende med et voksende antal af interesserede kunder.

Læs også: Amazon vil udkonkurrere de fysiske butikker

Ifølge AWS flytter nordiske kunder i højere grad deres forretningskritiske applikationer til virksomheden. Samtidig gør mange brug af AWS i forbindelse med omkostningsbesparelser, innovation og hastighed på levering af data til det omhandlende marked, så de hurtigt kan udvide deres virksomheder rundt om i verden.

Ud over at etablere virksomheder og hastigt voksende nystartede virksomheder har AWS også et bredt økosystem i Norden, hvor de bl.a. har partnere, der hjælper med innovative løsninger på AWS.

Nogle af de tjenester, AWS kan tilbyde, omhandler bl.a. computerkraft, netværk, databaser og analyse.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere