24.01.2017  |  Branchenyt

Amazon siger helle for Treasure Truck

Amazon sikrer sig, at ingen kan kopiere virksomhedens ’Treasure Truck’ med nyt patent.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon bliver ved med at skrabe fantasifulde patenter til sig. Først var der det luftbårne patent, så var der det underjordiske og nu har Amazon så fået patent for to vejbaserede idéer.

Læs også: E-indkøb – den nødvendige automatisering

Men lad dig ikke narre. Selvom vi ikke er er oppe i de højere luftlag, er idéerne af den grund ikke nødvendigvis mere realistiske eller mindre skøre.

Amazon har nemlig fået patent på sin såkaldte Treasure Truck, en foodtruck-lignende lastbil, der kører rundt i Seattle med begrænsede slagtilbud på eksempelvis Gopro-kameraer og surfbrædder. Se den farvestrålende lastbil her – men husk, du må ikke kopiere den.

Det andet nye Amazon-patent er et særligt motorvejsnet, der kan styre selvkørende biler og lastbiler. Formålet med vejnetsystemet er specifikt at navigere selvkørende biler, når de kører i vendbare vejbaner – altså vejbaner, der kan have trafik i begge retninger afhængig af flowet.

Normalt signalerer digitale skilte den aktuelle kørselsretning, men de skilte kan de autonome biler ikke læse. Netværket skal altså kunne afhjælpe med dette.

Læs også: Renault designer 3D-printet lastbilmotor

Derudover skal vejnettet kunne guide de selvkørende køretøjer til at vælge de ”bedste” vejbaner afhængig af det enkelte køretøjs rute og trafikken.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere