02.02.2017  |  Lager & distribution

Amazon investerer milliarder i egen lufthavnshub

For at imødekomme kravet om hurtig og pålidelig levering åbner Amazon nu sin egen hub ved Kentuckys nordligste lufthavn. Investeringen ligger på lidt over 10 mia. kr.

Amazon åbner nu sin egen centralt beliggende hub i nærheden af den amerikanske stat Kentuckys nordlige lufthavn i byen Hebron. Den nye hub skal tilgodese VIP-medlemmernes krav om hurtig og pålidelig levering vha. Amazons Prime Air-fly.

Investeringen ligger på omkring 1,5 mia. dollars, oplyser lokale medier. Det svarer til ca. 10,3 mia. kr.

Den nye hub vil skabe mere end 2.000 nye job, fortæller Amazons Senior Vice President for globale aktiviteter, Dave Clark, som også kalder placeringen af den nye hub for helt ideel. Forbindelserne til nærliggende fulfillment-centre er nemlig særligt gode.

Læs også: Amazon har fået patent på flyvende luftskibslager

Hub’en kommer til at supplere Amazons Prime Air-fragtfly ved at klare pålæsning, aflæsning og sortering af pakker.

Amazon har på det seneste iværksat flere initiativer med henblik på at sikre gode leveringshastigheder og omfattende supply chain-kapacitet til sine kunder. Herunder kommer Amazon Flex, som er en app, der tilbyder enkeltpersoner at kunne levere til Amazon.

Handelsgiganten har desuden for nyligt annonceret, at man har planer om at skabe mere end 100.000 job på tværs af USA i løbet af de kommende 18 måneder.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere