16.12.2016  |  Lager & distribution

Amazon har gennemført den første Prime Air-levering

Den første private droneleverance via Amazons Prime Air-tjeneste blev en realitet i England i sidste uge. Dermed er der taget hul på en længe ventet service, der kommer til at sprede sig hurtigt i fremtiden.

13 minutter fra ordreklik til levering. Det var tidsrammen, da Amazon for en uges tid siden åbnede sin Prime Air-service i Storbritannien med håndteringen af en pakke i Cambridgeområdet, der blev bragt ud fra Amazons lokale fulfillmentcenter med en drone.

Leveringen var den første i den betatestfase, Amazon nu har taget hul på. Indtil videre er der kun to kunder med i forsøget, og turene vil også kun blive gennemført i dagtimerne og når vejret er til det. Men inden længe vil det blive til ’dusinvis’ og siden hen hundredevis af kunder i flere områder i UK.

Læs også: Amazon afslører nye detaljer om pakkedroner

Når testen finder sted i netop Storbritannien skyldes det, at Amazon har indgået en aftale med den britiske regering om at få lov til at flyve fuldautomatisk og ’ude af øjenkontakt’ med dronerne i forholdsvis lav højde (under 400 fod, ca. 120 meter). I USA er den slags endnu ikke tilladt.

Prime Airs omdrejningspunkt er de hurtige leverancer på 30 minutter eller mindre uden ekstra omkostninger. Over den næste tid skal denne service så etableres omkring flere og på sigt også større varer fra Amazons britiske site. Sidste uges pakke bestod af en Fire TV-box og en pose popcorn.

Se nærmere i videoen nedenfor.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere