02.12.2019  |  Strategi & ledelse

Amazon dropper smagsprøveprogram

Gratis produktprøver på varer, man formentlig god kan lide, lyder som et godt tilbud, men efter et års tids prøve dropper Amazon alligevel sit sampling-program. Nogle kunder fandt det machine learning-baserede koncept foruroligende og følte sig overvågede.

I starten af 2019 begyndte Amazon, lidt under radaren, at teste et nyt program, Amazon Product Sampling, hvor sitets kunder, som navnet antyder, kunne få tilsendt gratis vareprøver på produkter, de formentlig godt ville kunne lide.

Programmet brugte machine learning-værktøjer til at gennemgå de enkelte handlendes shoppingvaner og præferencer, for på den måde at kunne forudse, hvilke typer produkter og varer, vedkommende kunne tænkes at få glæde af.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På den baggrund fik kunderne derefter tilsendt prøver på eksempelvis kosmetik, energibarer eller dyrefoder. De små varer blev enten lagt i pakker med produkter, en kunde i forvejen havde købt, eller leveret separat.

Læs også: Kunstig intelligens ryster organisationen

I løbet af næste år trækker Amazon imidlertid stikket på programmet, beretter CNBC via Business Insider. ”Vi tester og lancerer konstant nye tilbud på vegne af kunderne. På dette tidspunkt har vi besluttet at afslutte sampling-programmet i 2020”, siger en talsperson for sitet til førstnævnte medie.

Webgiganten har selv sammenlignet konceptet med sit eksisterende anbefalingsværktøj, der fremhæver produkter overfor kunderne baseret på deres købshistorik, men sampling-programmet har ikke desto mindre skabt bekymring hos nogle kunder, der i stigende grad er trætte af dataudnyttelse og har følt sig overvågede.

Selvom nogle kunder altså mente, at programmet var ’creepy’, så var det ifølge Business Insider ikke desto mindre en effektiv metode, hvorpå producenter kunne få eksponeret deres varer for Amazons kunder for en mindre sum. De deltagende brands betalte således $2 (ca. 13 kroner) oveni i produktets værdi for at være med.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere