03.12.2013  |  Lager & distribution

Amazon-ansattes helbred er i fare

Indhold fra partner Hvad er dette?

BBC har undersøgt arbejdsforholdene for de ansatte på et af Amazons lagre i Storbritannien. Ifølge stressekspert risikerer medarbejderne at blive syge af arbejdsbyrden.

Forholdene for de ansatte på Amazons lagre i Storbritannien kan ifølge en stressekspert føre til, at medarbejderne bliver både fysisk og psykisk syge.

Læs også: Amazon haler ind på Apple på verdensranglisten for SCM

Det er BBC, der har afdækket medarbejderforholdene via en undercover-journalist, der fik job på Amazons lager på knap 75.000 kvadratmeter i Swansea og filmede forholdene med skjult kamera.

Videooptagelserne påviser, at de ansatte på natholdet går op til knap 18 kilometer på en 10 ½ -timers-vagt.  

Forventningen til BBC’s undercover-journalist var desuden, at han i gennemsnit skulle plukke en ordre hvert 33. sekund.

Nedtælling til næste pluk
Via en håndscanner fik BBC’s journalist at vide, hvilken vare, der skulle plukkes og tildelt det antal sekunder, han havde til at finde varen. Derefter startede der en nedtælling og ved plukfejl bippede scanneren.  

Scanneren holder øje med plukkehastigheden og sender resultatet til lager-lederne. Hvis hastigheden var for lav, fik undercover-journalisten at vide, at han risikerede disciplinære tiltag.

Arbejdsforhold rummer alt det dårlige på en gang
Professor Michael Marmot, der er en af Storbritanniens førende stresseksperter siger til BBC, at arbejdsforholdene på lageret ”rummer alt det dårlige på en gang”.

Der er evidens for, at denne type af job forøger risikoen for psykiske og fysiske sygdomme, mener professoren.  

”Der vil altid være rutineprægede job, men vi kan gøre dem bedre eller værre. Og det lader til at kravene til effektivitet sker på bekostning af den individuelles helbred og velbefindende – det er nødt til at være balanceret”, siger Michael Marmot.

Læs også: Amazon og Google truer grossister

Ifølge Amazon har officielle sikkerhedsinspektioner ikke givet anledning til bekymring. En uafhængig ekspert, udpeget af Amazon, har tidligere konkluderet, at lagerjobbene hos Amazon er sammenlignelige med jobbene i mange andre industrier, og at de ikke øger risikoen for psykisk og fysisk sygdom.  

BBC’s afdækning kommer netop, som Amazon har ansat 15.000 ekstra medarbejdere til julehandlen.

Aflønningen for at arbejde på natholdet er ifølge BBC 8,25 pund (74 kroner) i timen.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere