AI supercomputer skal sætte skub på forskning og innovation

Hvis Danmark skal være med i kapløbet om AI, så kræver det massiv regnekraft. Dét får danske virksomheder og startups heldigvis adgang til i løbet af 2024, hvor et nationalt center for AI kommer til at huse en af verdens mest kraftfulde supercomputere.

Novo Nordisk Fonden og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) er gået sammen med NVIDIA om at etablere et nationalt center for AI-innovation, kaldet Gefion, der skal huse en af verdens kraftigste AI-supercomputere. Foto: 123rf.com

13.05.2024

SCM.dk

Novo Nordisk Fonden og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) er gået sammen med NVIDIA om at etablere et nationalt center for AI-innovation, kaldet Gefion, der skal huse en af verdens kraftigste AI-supercomputere. Målet er at sætte skub i forskning og innovation inden for blandt andet sundhed, Life science og grøn omstilling.

IT-Branchen har inviteret Pia Hardy, der er Life Science and healthcare lead for NVIDIA, forbi til at fortælle om det nye projekt, og om hvordan den danske it-branche kan bruge projektet som et springbræt til udvikling af fremtidens digitale løsninger.

At Danmark indgår et samarbejde med NVIDIA, giver rigtig god mening, da virksomheden sidder på omkring 70 procent af markedet for AI-chips, og generelt ses som værende langt foran deres konkurrenter i forhold til AI-processorkraft og -udvikling. NVIDIA kan da også fremvise use cases indenfor stort set alle industrier.

Pia Hardy fremhæver blandt andet transportområdet som et af de områder, der på grund af udviklingen indenfor selvkørende enheder virkelig driver innovationen indenfor kunstig intelligens.

Sundhed og Life science er også en af de sektorer, der er mest fremme i forhold til AI-udviklingen. Her nævner Pia Hardy et par eksempler, hvor hun også forventer, at den nye AI supercomputer kan sætte gang i udviklingen.

Det drejer sig blandt andet om medicinudvikling, som i dag er en meget langsommelig proces, men hvor evnen til at opdage ny og effektiv medicin kan accelereres markant gennem AI.

NVIDIA håber med Gefion Projektet at kunne sætte yderligere fart på hele økosystemet omkring AI-løsninger i danske innovative virksomheder og startups, så man er med til at understøtte både forskning og udvikling af nye løsninger.

Gefion er et godt eksempel på et markant offentlig-privat samarbejde, og IT-Branchen er meget begejstret for udsigten til, at danske virksomheder og startups, der arbejder med AI, kan få adgang til AI supercomputeren under favorable vilkår. Det vil give en stor konkurrencefordel til dansk innovation og ikke mindst den hastighed, som virksomheder kan få afprøvet og testet nye forretningsidéer og udviklingsprojekter. Det vil selvfølgelig kræve at danske virksomheder og startups allerede nu gør sig klar til at kunne bruge Gefion.

Læs også: Robotproducent tilbyder hurtigere integration og højere brugervenlighed

Der er endnu ikke udmeldt eller fastlagt de endelige betingelser for at give virksomheder adgang til AI supercomputeren. Men der lægges op til forskellige prisstrukturer, så virksomheder af alle størrelser har mulighed for at for at købe sig adgang.

Kilde: IT Branchen

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online