17.08.2020  |  Lager & distribution

Agilia får nyt, gigantisk gennemløbslager

Et af Danmarks største gennemløbslagre er blevet opført hos Agilia lidt uden for Videbæk. Det kæmpemæssige højlager er leveret som en samlet løsning med gennemløbs- og palleinstallation og tilhørende Linde R14HD/1120 reachtruck.

Nu får Agilia et nyt højlager, der dækker et areal på 2.600 kvadratmeter og rummer udover lageret også omklædning, mødelokale, værksted og laderum til Linde reachtrucken.

Dermed knyttes produktion, lager og udleveringsområde tættere sammen, så færdigvarerne ikke skal krydse den befærdede landevej til ældre lagerlokaler eller endda transporteres 25 kilometer væk til et fjernlager.

”Vi har fået bedre styr på den interne logistik. Reolløsning og reachtruck følges ad i et tæt samspil og skaber et velfungerende flow. Vi sparer tid og kørte kilometer ved, at pallerne selv ruller frem i den rigtige rækkefølge fra indlagring til udlagring. Vi har fået en optimal omsætningshastighed, et bedre flow af færdigvarepaller og en nemmere vareudlevering”, siger produktion- og lagerchef Jens Iversen fra Agilia.

Læs også: Logistikcenter opgraderer på det helt tunge udstyr

Paller i gennemløb
Reolerne i højlageret når op i 9,5 meters højde, rummer 1.700 pallepladser med 12 paller i hver kanal. To kanaler rummer et parti med 24 ton færdigvarer, så det passer ind i den samlede produktionsproces.

Ved indlagring ruller hver enkelt palle langsomt frem med et fald på 4 procent per meter og farten justeres med bremseruller inde i hver kanal. Alt i alt formår Agilia at udnytte 90 procent af lagerkapaciteten med den nye løsning.

Truckførerne hos Agilia blev taget med på råd, da der skulle vælges reachtruck. Alle mand tog på demotur til N.C. Nielsen i Balling for at afprøve mulighederne og valget faldt til sidst på en Linde R14HD/1120.

Den eldrevne Linde reachtruck løfter 1.400 kg op i højden. Den er forprogrammeret til løftehøjderne på Agilia-lageret og med et gaffelmonteret kamera kan truckføreren holde et skarpt øje med lasten på en skærm, når den skal placeres helt præcist på rullebanen.

Som ekstraudstyr til Linde reachtrucken valgte Agilia derudover Linde Blue Spot sikkerhedslys, rotorblink, kollisionsalarm, individuelle brikker til start af reachtrucken og Linde Connect flådestyringssystem, der fodrer den truckansvarlige med oplysninger om energiforbrug, køretimer samt serviceintervaller.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere