3D-slagterrirobot får innovationspræmie
Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut har fået en tysk sølvmedalje for sin 3D-afsværingsrobot til slagterier.
En 3D-slagterirobot, der kan tilskære fedtlaget på svinekamme, har sikret en sølvmedalje til Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut. Sølvmedaljen for Bedste Innovation blev givet på den tyske fødevaremesse Anuga FoodTec Trade Fair i Køln.
Læs også: Automationsdag skal nedbryde barrierer for robotter
Sølvmedaljen vækker stor glæde på Teknologisk Institut.
Vi er stolte over at have modtaget hæderen for vores 3D-afsværingsrobot. Med udviklingen af robotten er det lykkedes os at få udviklet en avanceret skærerobot, som kan være med til at fastholde produktion i Danmark, siger direktør Lars Leopold Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut.
Robotten kan blandt andet afløse en manual vurdering af tykkelsen på svinekammenes fedtlag. Robotten computergenerer et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, der kan vurdere, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer robotten automatisk svinekammen. I alt tager processen fire sekunder per svinekam.
Læs også: Amazon satser på 3D-printende varebiler
3D-afsværingsrobotten har medført en øget fleksibilitet i produktionen på danske slagterier, hvor de nu kan levere højere ensartethed til kunderne, selvom de enkelte svin er meget forskellige.
-SSM