200.000 møbler om ugen kræver stærk truckflåde

Den kendte møbelvirksomhed Tvilum i Fårvang i Midtjylland genstartede i 2018 med nyt selskab, nye ejere og ny ledelse. Det skete blandt andet med 42 fabriksnye el-trucks og el-stablere.

Tvilum producerer cirka 200.000 møbler om ugen, og det kræver meget intern transport og materialehåndtering. Foto: Gert Laursen.

30.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Tvilum hører til blandt verdens største producenter af plademøbler med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og i Polen. Alene i Fårvang findes produktionshaller med et samlet areal på 134.000 kvadratmeter, hvor der ugentligt fremstilles omkring 200.000 møbler. Det kræver en høj grad af intern transport med en stor flåde af gaffeltrucks, stablere og andet kørende materiel.

”I valg af leverandør har det spillet ind, at de mange trucks skulle leveres i løbet af kort tid”, udtaler adm. direktør Torben Porsholdt fra Tvilum A/S. Foto: Martin Ballund.

Den nye Tvilum-begyndelse betød ændringer i truckflåden. Efter mange års brug var den eksisterende truckflåde blevet nedslidt og havde bragt mange ekstra omkostninger med sig. Det var på tide at kigge sig omkring efter nye gaffeltrucks, stablere og terminaltraktorer – og vurdere det samlede behov i forhold til ændringerne i produktionen.

Stærk løsning på kort tid
Hos Tvilum blev der nedsat en beslutningsgruppe omkring den nye truckflåde. Flere leverandører blev spurgt på baggrund af udbudsmaterialet, og blandt dem var også N.C. Nielsen inviteret inden for til at komme med et bud. Den kortvarige proces, som strakte sig over en måned, endte med at Tvilum valgte N.C. Nielsen som fremtidig samarbejdspartner.

”Vi valgte N.C. Nielsen på grund af deres løsningsorienterede indstilling. De har et bredt udvalg af Linde maskiner og ekstraudstyr at vælge ud fra. Vi har fået landet en god leasingaftale, hvor teknik, økonomi og service passer perfekt til vores behov. Det har også spillet ind, at de mange trucks skulle leveres i løbet af kort tid”, udtaler adm. direktør Torben Porsholdt fra Tvilum A/S.

Eget værksted giver optimal service
De mange Linde-maskiner – og en enkelt Terberg terminaltraktor – er nu i fuld sving med at flytte råvarer og færdigvarer på fabrikken i Fårvang. I samme ombæring har Tvilum valgt at opbygge et internt værksted til leverandørens servicemontører, som her har adgang til et ryddeligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt sted til at udføre reparationer og vedligeholdelse døgnet rundt.

”Vi er rigtigt glade for samarbejdet med Tvilum, hvor vi på rekordtid skulle levere en større Linde truckflåde. Heldigvis lykkedes det at få enderne til at nå sammen og få alle maskiner på plads hos Tvilum til skæringsdatoen. Det er helt afgørende med maksimal oppetid, og vi har fundet en god løsning med driftssikre Linde maskiner og en høj servicekvalitet døgnet rundt”, udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

En flåde af blandt andet Linde E18/386 og Linde E20L/386 el-truck bidrager til stabilitet, effektivitet og lønsomhed hos møbelvirksomheden Tvilum A/S. Foto: Gert Laursen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

16.04.2024SCM.dk

Verden er 25 procent globaliseret

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle