ØK’s talentfulde kamæleon i Østen

35-årige Kim Korff er ØK’s regionale direktør for supply chain og marketing i Asien. Han er netop kåret til et af de ti største talenter inden for produktion, indkøb og logistik i Berlingske Nyhedsmagasins ”Talent100”. Han elsker arbejdet med både strategi og interkulturel ledelse og får et kick af den hastige udvikling i Asien, hvor man som leder skal kunne være en kamæleon.

26.05.2009

SCM.dk

Hvad består dit nuværende job i?
Mit job består jo både af en supply chain del og en marketing del. Inden for supply chain er jeg overordnet ansvarlig for, at vores forsyningsnetværk er godt drevet operationelt, men også tilpasset vores overordnede virksomhedsstrategi. Vi køber og sælger industrielle ingredienser og er derfor samtidig en ”markedsføringsarm” i Asien for de globale leverandører af kemikalier.

Vores regionale forretningsområde dækker ni lande i Asien, og jeg har ansvar for den regionale efterspørgselsplanlægning, varelagre, indkøb, ind- og udgående logistik samt vores 20 varehuse og cirka 200 medarbejdere. Derudover har jeg ansvar for transportnetværk, sikkerhed og miljø samt interne forretningsprocesser og ISO-certificeringer.

Hvordan havnede du i jobbet?
Det var en kombination af netværk, markedsføring og held. I forhold til netværket skyldes det i høj grad min kone, der har arbejdet som trainee hos ØK i Thailand. Mht. markedsføring skrev jeg på et tidspunkt en række artikler om nogle af de problemstillinger, som ØK arbejdede med – og de havde også fundet vej til Thailand.

Og endelig havde ØK på det tidspunkt gennemført et rentabilitetsprojekt omkring opstart af en regional forsyningskæde, som blev ledet af en af mine tidligere studerende på Handelshøjskolen, og han anbefalede mig til min daværende chef til at lede implementeringen.

Hvorfor valgte du en karriere inden for supply chain management?
Da jeg i sin tid skulle vælge kandidatlinje på CBS, talte jeg med Tage Skjøtt-Larsen, og han beskrev en fremtid, hvor virksomheder samarbejdede i globale forsyningsnetværk med et fælles mål om at servicere slutkunder på den mest effektive og profitable måde for hele netværket, og det synes jeg lød som en meget fascinerende og ambitiøs vision.

Hvad tiltrækker dig ved supply chain management?
Både dengang og i dag tiltrækker det mig, at man kan løfte tankerne op på et niveau, som er lidt ud over de funktionelle daglige arbejdsrutiner. At arbejde med globale forsyningsnetværk, hvor man kobler kunder og leverandører sammen i en lang kæde. Så konceptet med at betragte et forsyningsnetværk i et overordnet strategisk perspektiv synes jeg er ret fascinerende.

Hvad er de største udfordringer i dit job lige nu?
På kort sigt er der ingen tvivl om, at udfordringerne, lige som alle andres, er at tilpasse forretningen til en periode præget af recession. Vores kunder prøver at sikre bedre priser og køber gerne lidt mindre. Vores leverandører prøver også at overleve, men sommetider lukker de desværre fabrikker, og så risikerer vi at miste nogle af de produkter, vi sælger. Så vi skal tilpasse vores forretningsmodel og herunder også vores varelagre til en kortvarig periode med både mindre efterspørgsel og udbud.

Samtidig betragter vi det som en ”opportunity in disguise”, for vi er vokset meget kraftigt de sidste fem år, og det er meget rart med en periode nu, hvor vi kan puste lidt ud. Så på mellemlang sigt er min opgave at sikre, at vores forretning og supply chain er konsolideret og klar til den næste opgangsperiode.

Hvad motiverer dig i dit arbejde?
Personligt er det først og fremmest enormt motiverende at arbejde i Asien, og det har altid været en personlig ambition både for min kone og mig at arbejde her. Professionelt er det meget inspirerende at være del af et meget forskelligartet ledelsesteam. Jeg har selv håndplukket mit eget ledelsesteam, som er et meget ungt og dynamisk hold fyldt med energi og idéer, og det er også inspirerende for mig.

Derudover at se, hvordan vores overordnede strategi og de deraf følgende strategiske projekter bliver født, udviklet og afsluttet på en måde, som alle parter kan være stolte af.

Hvordan vil du beskrive dig selv som leder?
Jeg leder en del under frihed og ansvar, og klart mere end asiater er vant til. I forhold til mit team har jeg flere roller: coach og sparring på projekter, facilitator i tilfælde af udfordringer som de ikke selv kan håndtere samt deres talsmand i ledelsen – og sponsor for de projekter og idéer, som de måtte have.

Jeg tror, at man som leder i Asien er nødt til at være lidt af en kamæleon. Folk skal håndteres på én måde i Thailand og en helt anden måde i Vietnam, på én måde i marketing og en anden måde i varehuse, unge på én måde og ældre med 25 års anciennitet på en anden måde. Så man skal kunne vejre stemningen i mange forskellige situationer. Forskellighederne er generelt mere udtalte end i Danmark.

Hvor mange timer arbejder du ca. om ugen?
Cirka 60 timer. Hverdage fra 8 til 17 og så gerne et par timer om aftnen og nogle gange i weekenden. Jeg er en del på udlandsrejser, og så afslutter jeg gerne ved midnat. Når jeg er i Bangkok, er jeg småreligiøs med at slutte min dag på kontoret klokken 17, og det er for at omgås trafikken.

Man er jo lidt heldig her i Asien, for det kan godt være, man arbejder lidt mere, end jeg husker i Danmark, men det bliver kompenseret ved, at man i Asien har visse privilegier – stuepige, barnepige og chauffør. Så der er mange af de dagligdags ting, som jeg ikke behøver at bruge tid på.

Hvordan holder du dig opdateret med viden inden for dit fagområde?
I mit nuværende arbejdsområde bevæger jeg mig i et spændingsfelt mellem virksomhedsstrategi, supply chain strategi, marketing strategi og tværkulturel ledelse. Det er fire meget klare områder, som jeg skal kunne håndtere.

Min supply chain baggrund dækker fint de områder inden for supply chain, som jeg har brug for. De idéer, vi har arbejdet med i mange år i Europa, og som kom fra USA i 90’erne, er først på vej til Asien nu. Jeg bruger derfor mere tid på at blive opdateret med viden inden for ledelse end supply chain, fx via konferencer eller frokostseminarer, men har generelt ikke så meget tid til det.

Hvordan kobler du bedst af fra dit arbejde?
Jeg bruger mest tid sammen med min familie. Jeg har en pige på halvandet år, og hun udvikler sig hver eneste dag og er en sand fryd at være sammen med – det er den bedste afslapningsterapi, man kan få.

Hvad laver du i din fritid?
I weekender prøver jeg nogle gange at spille lidt golf. Asien, og specielt Thailand, er et rent golfparadis, plus at det er en naturlig del af forretningsmiljøet herude. I hverdagene står jeg tidligt op, mellem 5 og 5.30, og tager i sportsklubben og dyrker lidt fitness, inden arbejdsdagen starter. I ferier tager vi gerne lidt ud af byen – eller smutture til andre steder i regionen.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?
Jeg forestiller mig, at jeg fortsætter med at arbejde i Asien. Det er i den her verdensdel, at udviklingen går hurtigst, og her er størst potentiale for positivt at influere levevilkårene både for mig selv og min omverden. Og så er min ambition da klart, at jeg godt vil prøve kræfter med nogle større forretnings- og ansvarsområder i fremtiden.

SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

25.04.2025SCM.dk

Unge efterspørger social bæredygtighed på arbejdspladsen

25.04.2025SCM.dk

LEMAN går forrest i klimakampen med ambitiøse klimamål

24.04.2025Implement Consulting Group

Sponseret

Navigating pricing in an era of tariffs and trade shifts

24.04.2025SCM.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

22.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Strategisk sparring og styrket samarbejde

22.04.2025SCM.dk

Kun 29 procent af supply chain organisationer er klar til fremtiden

14.04.2025Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kvalitetsmodul løftes - AI Agent på vej

14.04.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 9001 inspirationsseminar

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle