25.06.2021  |  Innovation

Volvo indgår samarbejde med SSAB om fossilfrit stål

Volvo Cars går nu sammen med den svenske stålproducent SSAB for i fællesskab at udforske fossilfrit stål af høj kvalitet til brug i bilindustrien. Samarbejdet gør dermed Volvo Cars til den første bilproducent, der samarbejder med SSAB omkring deres HYBRIT-initiativ, stålindustriens mest ambitiøse og avancerede projekt inden for udviklingen af fossilfrit stål.

I et nyt samarbejde bliver Volvo Cars den første bilproducent, der sikrer SSAB-stål fremstillet af brintreduceret jern fra HYBRITs pilotanlæg i Luleå, Sverige.

HYBRIT blev startet af SSAB, jernmalmproducenten LKAB og energifirmaet Vattenfall. Det sigter mod at erstatte koks, der traditionelt har været anvendt i jernmalmbaseret stålfremstilling, med fossilfri elektricitet og brint. Resultatet forventes at blive verdens første fossilfrie stålfremstillingsteknologi - med minimalt CO2-aftryk.

Stålet fra HYBRITS pilotanlæg vil i første omgang blive brugt til testformål og kan anvendes i en konceptbil hos Volvo, hvis ambition er at være den første bilproducent, der bruger fossilfrit stål i produktionen af sine biler.

”Da vi konstant arbejder på at reducere vores samlede CO2-aftryk, ved vi, at stål er et af de områder, hvor det er vigtigt at sætte ind” udtaler Håkan Samuelsson, der er administrerende direktør i Volvo Cars, i en pressemeddelelse.” Samarbejdet med SSAB omkring udvikling af fossilfrit stål har potentialet til at reducere emissionerne i vores forsyningskæde betragteligt”.

Ud af den samlede CO2-emission fra materialer og produktion af komponenter udgør stål- og jernproduktion omkring 35 procent i en Volvo med forbrændingsmotor og 20 procent i en fuldelektrisk Volvo.

Læs også: Volvo får sin første CO2-neutrale bilfabrik

På kort sigt er målet med disse og andre tiltag at reducere CO2-aftrykket per bil med 40 procent i hele dens livscyklus mellem 2018 og 2025. I 2040 er det Volvo Cars' ambition at være en klimaneutral virksomhed.

”Vores banebrydende teknologi efterlader et så godt som intet CO2-aftryk og vil bidrage til at styrke vores kunders konkurrenceevne. Sammen med Volvo Cars sigter vi imod at udvikle fossilfrie stålprodukter til fremtidens biler”, forklarer Martin Lindqvist, som er administrerende direktør hos SSAB.

Samarbejdet med SSAB er det seneste initiativ, der understøtter Volvo Cars’ klimahandlingsplan. Omdrejningspunktet i planen er Volvo Cars' ambition om kun at producere fuldelektriske biler i 2030. Planen indeholder desuden ambitiøse målsætninger om at reducere kulstofemissioner i virksomhedens drift, forsyningskæde og gennem genbrug og genanvendelse af materialer.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere