19.09.2016  |  Branchenyt

Vognmænd har svært ved at skaffe lærlinge

Der er ikke nok lærlinge til at dække virksomhedernes behov til trods for, at antallet af uddannelsesaftaler er stigende. Sådan lyder meldingen fra vognmænd og erhvervsskoler.

Mange vognmænd oplever store udfordringer med at skaffe det rette antal lærlinge til deres virksomheder. På erhvervsskolerne kan man ikke levere alle de lærlinge, der er brug for, selvom antallet af uddannelsesaftaler er stigende.

Hos Arbejdsgiverforeningen Transport og Logistik (ATL) opfordrer derfor man virksomhederne til at gøre en ekstra indsats for at skaffe lærlinge – evt. i samarbejde med erhvervsskolerne. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Læs også: Transportbranchen mangler stadig arbejdskraft

”Mange gør allerede en hel masse. Men hvis ikke vi får fat i de unge nu, vil problemet med mangel på arbejdskraft vokse sig meget større i fremtiden. De kræfter, man bruger i dag, vil altså være godt givet ud”, siger Lars William Wesch, direktør hos ATL.

Nagel Group vil ansætte ti lærlinge
Ifølge Henrik Helios fra EUC Lillebælt skyldes efterspørgslen på lærlinge, at mange ældre medarbejdere går på pension, samt at der er et begyndende opsving. Han opfordrer således til, at virksomhederne tænker i personaleledelse.

Den opfordring har transport- og speditionsvirksomheden Nagel Group taget til sig. Fra januar 2017 vil firmaet tage to lærlinge ind hvert halve år: Det første halve år af uddannelsen vil byde på kurér-kørsel, det andet halvår handler om lager, mens den sidste tid vil byde på lastbilskørsel.

Læs også: Polske og danske vognmænd i fælles front mod social dumping

Når uddannelsen er rullet ud, vil der konstant være ti lærlinge ansat hos Nagel Group.

”Vi vurderer, at vi får brug for alle typer medarbejdere i fremtiden. Derfor laver vi en bred uddannelse, hvor man kommer hele vejen rundt i virksomheden. Som chauffør skal man ikke bare kunne holde på rattet og træde på speederen. Der skal meget mere til i dag”, siger Finn Peter Hansen, afdelingsleder i Nagel Group.

Nagel Group har pt. tre lærlinge ansat.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere