16.10.2017  |  Innovation

Virgin Group investerer i Hyperloops højhastighedstransport

Hyperloop One og Virgin Group smelter sammen i selskabet Virgin Hyperloop One, hvis vision er at muliggøre højhastighedstransport for både passagerer og gods i et næsten lufttomt rør.

I august nåede Hyperloop One en ny milepæl efter en vellykket test af prototypen XP-1, og nu er den amerikanske virksomhed kommet et skridt nærmere realiseringen af dets højhastighedstransportsystem, der bruger magneter og el til at opnå flyvemaskinehastighed i et rør med undertryk.

Virksomheden har nemlig fået en ny investor med på holdet i form af Virgin Group med rigmanden Richard Branson i spidsen. I forbindelse med investeringen har de to virksomheder besluttet at ændre transportudviklerens navn til Virgin Hyperloop One.

Læs også: El-lastbiler leverer til Roskilde Rådhus

Virgin Hyperloop Ones teknologi er stadig i et tidligt stadie. I seneste test kørte det toglignende transportmiddel 436 meter i testrøret ’DevLoop’, der i alt er 500 meter langt. Tophastigheden nåede op på 310 km/t.

Visionen er, at transportsystemet i fremtiden vil kunne bruges til at transportere passagerer og gods både hurtigere og uden brug af fossile brændstoffer. Læs mere om Virgin Hyperloop One her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere