12.09.2022  |  Produktion

Vinduesproducent fremtidssikrer produktionen med spritnyt CNC-anlæg

Outrup Vinduer & Døre kan se frem til højere produktionskapacitet og bedre mulighed for nye produkter med en højteknologisk millioninvestering i et nyt CNC-bearbejdningsanlæg. Anlægget er første skridt i en ambitiøs teknologisk opgradering af produktionsudstyr og flow, som skal sikre virksomhedens konkurrencefordel og nye samt bedre produkter til kunderne.

Produktionen af vinduer og døre bliver nu langt lettere hos Outrup Vinduer & Døre, der netop har taget et helt nyt og specialbygget CNC-bearbejdningsanlæg i brug på fabrikken i Nykøbing Mors. Millioninvesteringen i det nye anlæg markerer for alvor startskuddet på Fremtidens Outrup, der omfatter en ambitiøs plan for, hvordan vindues- og dørproducenten vil investere massivt i ny teknologi i de kommende år.

Læs også: Genbrug: Produktionsvirksomhed ’retrofitter’ drejebænk og scorer på både miljø og økonomi

”CNC-anlægget er en meget væsentlig opgradering af vores produktion, hvor vi nu får glæde af den skarpeste og nyeste teknologi på markedet. Vi får ændret vores flow og kan dermed øge vores kapacitet, da produktionen af henholdsvis vinduer og døre nu kan foregå på hvert sit anlæg. Det styrker både vores konkurrencefordel på markedet og åbner samtidig mulighederne for nye og endnu bedre produkter til kunderne”, forklarer Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup.

Snorlige projekt
Anlægget er et resultat af et samarbejde med danske Nicholaisen og maskinleverandøren Working Process fra Italien, der tog sin spæde begyndelse med afsøgning af markedet i 2020 og en egentlig aftale med Nicholaisen i foråret 2021.

”Projektet har kørt snorlige hele vejen igennem, og alle parter fra de eksterne leverandører til interne kolleger har leveret og udført deres arbejde til tiden. Det er vi selvfølgelig enormt glade for – ikke mindst i en tid, hvor blandet andet forsyningskæder har været stærkt udfordret”, siger Henrik Gadgaard.

Han suppleres af Peter Haahr Larsen, der som salgsansvarlig for vindueskunder hos Nicholaisen og sammen med det øvrige Nicholaisen-projektteam har stået i spidsen for Outrup-projektet:

Attraktiv for yngre medarbejdere
”Det har været et fantastisk parløb, lige fra de første møder til udformning af kravspecifikation og test på fabrikken, FAT-godkendelse og efterfølgende SAT med installation, færdigindkøring, skoling og aflevering. Med så omfattende en teknologisk opgradering er Outrup uden tvivl desuden klædt endnu bedre på til at tiltrække især yngre medarbejdere, som ofte ser en fordel i at skulle arbejde med det nyeste udstyr på markedet”, forklarer han.

CNC-anlægget er blevet installeret hos Outrup først på sommeren, og efterfølgende er medarbejderne løbende blevet oplært og trænet i brugen af anlægget. Det er planen, at anlægget er i fuld drift i slutningen af august.

Om Outrup Vinduer og Døre A/S

Outrup Vinduer og Døre blev grundlagt i 1968 og har 200 medarbejdere. Siden 2018 har Outrup været en del af det børsnoterede selskab Inwido. Inwido forbedrer indeklimaet med vinduer og døre. Som Europas førende vindueskoncern, er det Inwidos mål at udvikle og sælge markedets bedste, skræddersyende vinduer og døre igennem en decentraliseret struktur med fokus på konsumentmarkedet, for at sikre langsigtet, bæredygtig vækst – enten organisk eller via opkøb. Inwido udgøres af 29 forretningsenheder og beskæftiger ca. 4.600 medarbejdere i 11 lande. I 2021 omsatte Inwido for 7,7 milliarder SEK og havde en operationel EBITA-margin på 11,7 procent. Inwido har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2014. Du kan følge Inwidos rejse her LinkedIn og www.inwido.com

Denne artikel er en del af temaet Tema om produktion januar 2023

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere