12.09.2022 | Produktion
Vinduesproducent fremtidssikrer produktionen med spritnyt CNC-anlæg
Outrup Vinduer & Døre kan se frem til højere produktionskapacitet og bedre mulighed for nye produkter med en højteknologisk millioninvestering i et nyt CNC-bearbejdningsanlæg. Anlægget er første skridt i en ambitiøs teknologisk opgradering af produktionsudstyr og flow, som skal sikre virksomhedens konkurrencefordel og nye samt bedre produkter til kunderne.
”CNC-anlægget er en meget væsentlig opgradering af vores produktion, hvor vi nu får glæde af den skarpeste og nyeste teknologi på markedet”, fortæller Henrik Gadgaard. Foto: Nicholaisen.
Produktionen af vinduer og døre bliver nu langt lettere hos Outrup Vinduer & Døre, der netop har taget et helt nyt og specialbygget CNC-bearbejdningsanlæg i brug på fabrikken i Nykøbing Mors. Millioninvesteringen i det nye anlæg markerer for alvor startskuddet på Fremtidens Outrup, der omfatter en ambitiøs plan for, hvordan vindues- og dørproducenten vil investere massivt i ny teknologi i de kommende år.
Læs også: Genbrug: Produktionsvirksomhed ’retrofitter’ drejebænk og scorer på både miljø og økonomi
”CNC-anlægget er en meget væsentlig opgradering af vores produktion, hvor vi nu får glæde af den skarpeste og nyeste teknologi på markedet. Vi får ændret vores flow og kan dermed øge vores kapacitet, da produktionen af henholdsvis vinduer og døre nu kan foregå på hvert sit anlæg. Det styrker både vores konkurrencefordel på markedet og åbner samtidig mulighederne for nye og endnu bedre produkter til kunderne”, forklarer Henrik Gadgaard, produktionschef hos Outrup.
Snorlige projekt
Anlægget er et resultat af et samarbejde med danske Nicholaisen og maskinleverandøren Working Process fra Italien, der tog sin spæde begyndelse med afsøgning af markedet i 2020 og en egentlig aftale med Nicholaisen i foråret 2021.
”Projektet har kørt snorlige hele vejen igennem, og alle parter fra de eksterne leverandører til interne kolleger har leveret og udført deres arbejde til tiden. Det er vi selvfølgelig enormt glade for – ikke mindst i en tid, hvor blandet andet forsyningskæder har været stærkt udfordret”, siger Henrik Gadgaard.
”Vi får ændret vores flow og kan dermed øge vores kapacitet, da produktionen af henholdsvis vinduer og døre nu kan foregå på hvert sit anlæg”, fortæller Henrik Gadgaard. Foto: Nicholaisen.
Han suppleres af Peter Haahr Larsen, der som salgsansvarlig for vindueskunder hos Nicholaisen og sammen med det øvrige Nicholaisen-projektteam har stået i spidsen for Outrup-projektet:
Attraktiv for yngre medarbejdere
”Det har været et fantastisk parløb, lige fra de første møder til udformning af kravspecifikation og test på fabrikken, FAT-godkendelse og efterfølgende SAT med installation, færdigindkøring, skoling og aflevering. Med så omfattende en teknologisk opgradering er Outrup uden tvivl desuden klædt endnu bedre på til at tiltrække især yngre medarbejdere, som ofte ser en fordel i at skulle arbejde med det nyeste udstyr på markedet”, forklarer han.
CNC-anlægget er blevet installeret hos Outrup først på sommeren, og efterfølgende er medarbejderne løbende blevet oplært og trænet i brugen af anlægget. Det er planen, at anlægget er i fuld drift i slutningen af august.
Om Outrup Vinduer og Døre A/S
Outrup Vinduer og Døre blev grundlagt i 1968 og har 200 medarbejdere. Siden 2018 har Outrup været en del af det børsnoterede selskab Inwido. Inwido forbedrer indeklimaet med vinduer og døre. Som Europas førende vindueskoncern, er det Inwidos mål at udvikle og sælge markedets bedste, skræddersyende vinduer og døre igennem en decentraliseret struktur med fokus på konsumentmarkedet, for at sikre langsigtet, bæredygtig vækst – enten organisk eller via opkøb. Inwido udgøres af 29 forretningsenheder og beskæftiger ca. 4.600 medarbejdere i 11 lande. I 2021 omsatte Inwido for 7,7 milliarder SEK og havde en operationel EBITA-margin på 11,7 procent. Inwido har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2014. Du kan følge Inwidos rejse her LinkedIn og www.inwido.com
Denne artikel er en del af temaet Tema om produktion januar 2023
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.