02.02.2023  |  Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år

Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.

Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo. Valget faldt på en Volvo FE Electric 6x2, som kom i drift den 29. september 2021.

”Jeg har selv kørt Volvos elektriske lastbiler, og jeg er overbevist om, at forbedringen af arbejdsmiljøet og kørekomforten kommer til at glæde rigtig mange af Unicons chauffører i fremtiden. Det første år har den elektriske Volvo FE kørt over 15.000 km og transporteret over 2.700 m3 beton – svarende til 6.075 tons. Bilen har fungeret som forventet, og vi har ikke oplevet tekniske problemer med bilen”, udtaler Christian Elleby, Supply Chain & Procurement Director hos Unicon A/S.

Læs også: Tung transport har brug for ambitiøse grønne mål

Hos Volvo ser man elektriske lastbiler som en vigtig del af løsningen til at reducere CO2-udledningen, men indtil videre udgør de kun en beskeden procentdel af det samlede lastbilmarked. Vi håber, at statens tilskudsordning vil hjælpe med til at flere virksomheder tager springet og investerer i den grønne omstilling og elektriske lastbiler.

”Vi er ekstremt stolte over at kunne fremvise, at den elektriske lastbil er klar til at løse de opgaver der kræves og ikke kun i denne branche. En elektrisk lastbil har åbenbare fordele i form af reduceret co2 udledning, men måske endnu vigtigere, effekten på arbejdsmiljøet for chaufføren og dennes arbejde i og omkring lastbilen. Vi er stolte og glade for samarbejdet med Unicon og ser frem til at levere flere elektriske lastbiler til Unicon i løbet af 2023”, lyder det fra Joakim Bansholm Nilsson, Forretningsudviklingschef Zero Emission i Volvo Danmark A/S.

Ingen støj og ingen vibrationer
Volvo A/S har i samarbejde med Unicon A/S lavet en film om Unicon´s elektriske betonbil og mere specifikt fokus på arbejdsmiljøet for chaufføren. ”Det er så stille at køre i den elektriske lastbil, at man føler man har ro på hele tiden. Jeg føler jeg har overblik over hele situationen, og jeg er frisk og udhvilet, når jeg kommer hjem fra arbejde - jeg har ingen påvirkninger af støj eller vibrationer i den elektriske lastbil” udtaler Kurt, som er chauffør på Unicon elektriske betonbil.

Fakta om Unicons Volvo FE Electric

Akselkonfigurationer:
• Langt chassis: 4×2, 6×2, Alle aksler er luftaffjedrede
• Førerhus: Dagførerhus, medium-førerhus, langt førerhus eller førerhus med lav indstigning     
• Vogntogsvægt:  Op til 44 ton
• Batterikapacitet: 200-376 kWh, 3-4 batterier
• Rækkevidde: Op til 300 km
• Opladningstid (fuld opladning):
16,8 timer med vekselstrøm (22 kW)
2,3 timer med jævnstrøm (150 kW)
• Drivline: 2 elmotorer, 2-trins automatisk gearkasse
• Ydeevne: Op til 330 (450) kontinuerlig effekt
• Anvendelser: Velegnet til opbygning. 3 kraftudtag

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere