13.07.2020  |  Branchenyt

Vejpakken er vedtaget af Europa-Parlamentet

Danmark og EU er nu et skridt nærmere at sikre ordnede forhold for lastbilchauffører i Europa. Vejpakken er torsdag d. 9. juli blevet vedtaget af Europa-Parlamentet og kan derfor snart træde i kraft.

Danmark har i flere år arbejdet på europæisk plan for at sikre ordnede forhold og rimelige arbejdsvilkår for de lastbilchauffører, der lever af at bringe varer og gods rundt på tværs af grænserne i Europa.

Læs også: Fornyet overenskomst giver lønstigninger og forlænget barsel til lager- og transportarbejdere

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I dag blev Vejpakken endeligt vedtaget af Europa-Parlamentet, og det glæder transportminister Benny Engelbrecht (S).

"Der er ingen tvivl om, jeg har set frem til denne dag. Vi har kæmpet længe for, at en lastbilchauffør får andet og mere at se end sit førerhus, når han eller hun kører rundt i Europa. Der er alt for mange eksempler på chauffører, som arbejder, bor og lever under kritisable forhold, når de kører rundt på de europæiske veje. Det er endelig slut nu", fortæller ministeren.

Vedtagelsen af Vejpakken i Europa-Parlamentet er sidste skridt, inden de nye regler træder i kraft.

Vejpakken sikrer grundlæggende flere og mere rimelige forhold for chaufførerne, ligesom den strammer grebet om de virksomheder, som tidligere har forsømt deres forpligtigelser over for chaufførerne.

Strammere regler
Den indeholder blandt andet regler for, at chauffører kan vende hjem hver fjerde uge og lastbilen hver ottende uge, og at virksomhederne skal betale for chaufførernes indkvartering, når chaufføren skal holde weekendhvil uden for køretøjet.

Derudover bliver reglerne om postkasseselskaber og cabotage strammet, og myndighedernes håndhævelsesmyndigheder bliver udvidet.

De første regler i Vejpakken vil allerede gælde umiddelbart efter, at de nye retsakter bliver offentliggjort i EU-tidende i løbet af sommeren 2020.

Læs også: Ny aftale sikrer lige vilkår for udenlandske chauffører i Danmark

Herefter vil de øvrige nye regler i Vejpakken løbende træde i kraft i takt med, at de bliver implementeret.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere