13.10.2015  |  Branchenyt

USA kæmper med massiv chaufførmangel

Chaufførmangel truer i USA, hvor knap 50.000 chauffører mangler for at imødekomme efterspørgslen. Det har ført til store lønstigninger i branchen.

48.000 chauffører. Så mange mangler på de amerikanske landeveje, hvis den store efterspørgsel skal mættes.

Det har ført til et kæmpe lønhop for lastbilchaufførerne, så en chauffør flere steder tjener op mod 73.000 dollars (480.000 kr.) om året. Det skriver nyhedsstationen CNN Money.

Læs også: Kampagne skal lokke unge til chaufførfaget

Og udviklingen er gået stærkt. For blot to år siden var efterspørgslen på lastbilchauffører på 30.000. Desværre døjer branchen med aldrende chauffører og mange er gået på pension, mens andre har forladt faget.

Hos brancheorganisationen American Trucking Associations vurderer de, at manglen på chauffører skyldes de samme ting som i Danmark og Europa.

Læs også: Renault vil reducere brændstofforbruget på lastbiler

Også i USA er branchen således ramt af et haltende image, hvor overvejelser om lang tids adskillelse fra familie, venner og nærområde får unge til at fravælge jobbet. De store afstande i USA gør det ikke lettere, da en lastbilchauffør ofte skal være væk op til 10 dage ad gangen.

USA har 1,6 mio. lastbilschauffører.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere