12.12.2016  |  Lager & distribution

UPS sender elcykler på gaden i USA

Den amerikanske pakkepostgigant UPS har netop sendt sin første elcykel på gaden i Portland, Oregon, USA. Forventningen er, at elcyklen kan udbredes til enkelte byer i andre stater.

I byen Portland i Staten Oregon, USA, kan man nu få leveret sin pakke af et bud på en elektrisk cykel. Det har pakkepostgiganten UPS sørget for med sine første tests af elcykler på amerikansk grund, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: UPS har kørt 1 milliard grønne mil

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Da UPS startede op for 109 år siden, var omdrejningspunktet leverancer via cykler. UPS vender således tilbage til det, der var hele udgangspunktet.

”Mens vi har udviklet og udbygget et stort netværk af fartøjer til både luft og jord, kan cyklen muligvis være på vej til at gøre et comeback i takt med, at vi oplever overfyldte byområder og samtidig fortsætter med at fokusere på miljømæssig bæredygtighed”, siger Mark Wallace, senior vice president for global engineering and sustainability hos UPS.

Fra Hamborg til Portland
Elcykel-tiltaget blev demonstreret som et pilotprojekt for første gang i 2012 i Hamborg. Grundet succesen med projektet blev det i februar 2015 forlænget med to år, og det er således de erfaringer, UPS tager med sig herfra, som bruges i Portland.

At netop Portland skulle blive den første amerikanske by med UPS-elcykler skyldes, at UPS i forvejen brugte traditionelle cykler til pakkeleverancer her. Elcyklerne er dog stadig i testfasen, hvilket betyder, at pakkegiganten løbende vil evaluere på driftssikkerhed, design, integration i byens infrastruktur og accept af cyklerne.

Læs også: UPS styrker sine logistikløsninger inden for sundhedsbranchen

Hvis testforløbet går, som det skal, vil UPS tilføje flere elcykler til videre udvikling i løbet af 2017. Forventningen er også, at elcyklerne skal udbredes til enkelte byer i andre stater.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere