18.03.2015  |  Produktion

Universal Robots lancerer ny bordrobot

Indhold fra partner Hvad er dette?

UR3 er navnet på en ny bordrobot, som Universal Robots netop har lanceret på en messe i Shanghai.

De brugervenlige UR5- og UR10-robotter fra Universal Robots får nu et nyt familiemedlem. Den fynske robotproducent har netop lanceret UR3, der bringer teknologien helt ind på arbejdsbordet, hvor robotten kan arbejde side om side med medarbejderen uden afskærmning.

Læs også: Robotter tager sig af intern logistik hos Grene Danmark

Trods sine kun 11 kg har den nye kompakte bordrobot en løfteevne på tre kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Disse unikke egenskaber gør ifølge Universal Robots UR3 til den meste fleksible og lette bordrobot på markedet.

CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot:

"UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves seks-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre”, forklarer Esben Østergaard og uddyber:

"UR3 er den optimale hjælper ved montage-, pudse-, lime- og skrueopgaver, som kræver ensartet produktkvalitet. Vores nye robot kan desuden anvendes på en separat arbejdsplads, hvor den er monteret på bordet og opsamler, monterer og placerer emner i optimerede produktionsflow”. 

Robottens kompakte form og enkle programmering gør det nemt at skifte mellem opgaver og dermed tilgodese fleksible produktionsbehov, hvilket gør de samlede ejeromkostninger lave og tilbagebetalingstiden kort, fremhæver Esben Østergaard.

Unik kraftstyring
UR3 har 15 avancerede, justerbare sikkerhedsindstillinger. En af disse er den unikke kraftstyring, som gør det muligt for UR3 at begrænse kraften ved kontakt, hvis robotten støder sammen med en medarbejder. Den nye robot leveres med en standard kraftsensor på 150 Newton, men kan indstilles til at stoppe, hvis den møder en kraft på helt ned til 50 Newton.

UR3 kan anvendes inden for fremstilling af alt fra medicinsk udstyr til printplader og elektroniske komponenter.

"Med lanceringen af UR3 udvider Universal anvendelsesområdet for sin unikke teknologi samt antallet og arten af virksomheder, som umiddelbart kan drage fordel af automatisering af montage og produktion ved hjælp af robotter", siger analytiker Dan Kara fra analysehuset ABI Research.

Læs også: Smidigere og billigere robotter til materialehåndtering

UR3-robotten lanceres på messer i marts og april 2015 i Shanghai, Chicago og Hannover, og det danske publikum kan hilse på det sidste skud på stammen i UR-familien på hi Teknologi- og Industrimessen i Herning 22.-24. september.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere