Universal Robots lancerer ny bordrobot

UR3 er navnet på en ny bordrobot, som Universal Robots netop har lanceret på en messe i Shanghai.

"UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd”, siger CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard. Foto: UR. .

18.03.2015

SCM.dk

De brugervenlige UR5- og UR10-robotter fra Universal Robots får nu et nyt familiemedlem. Den fynske robotproducent har netop lanceret UR3, der bringer teknologien helt ind på arbejdsbordet, hvor robotten kan arbejde side om side med medarbejderen uden afskærmning.

Læs også: Robotter tager sig af intern logistik hos Grene Danmark

Trods sine kun 11 kg har den nye kompakte bordrobot en løfteevne på tre kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Disse unikke egenskaber gør ifølge Universal Robots UR3 til den meste fleksible og lette bordrobot på markedet.

CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot:

"UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt – en enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves seks-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre”, forklarer Esben Østergaard og uddyber:

"UR3 er den optimale hjælper ved montage-, pudse-, lime- og skrueopgaver, som kræver ensartet produktkvalitet. Vores nye robot kan desuden anvendes på en separat arbejdsplads, hvor den er monteret på bordet og opsamler, monterer og placerer emner i optimerede produktionsflow”. 

Robottens kompakte form og enkle programmering gør det nemt at skifte mellem opgaver og dermed tilgodese fleksible produktionsbehov, hvilket gør de samlede ejeromkostninger lave og tilbagebetalingstiden kort, fremhæver Esben Østergaard.

Unik kraftstyring
UR3 har 15 avancerede, justerbare sikkerhedsindstillinger. En af disse er den unikke kraftstyring, som gør det muligt for UR3 at begrænse kraften ved kontakt, hvis robotten støder sammen med en medarbejder. Den nye robot leveres med en standard kraftsensor på 150 Newton, men kan indstilles til at stoppe, hvis den møder en kraft på helt ned til 50 Newton.

UR3 kan anvendes inden for fremstilling af alt fra medicinsk udstyr til printplader og elektroniske komponenter.

"Med lanceringen af UR3 udvider Universal anvendelsesområdet for sin unikke teknologi samt antallet og arten af virksomheder, som umiddelbart kan drage fordel af automatisering af montage og produktion ved hjælp af robotter", siger analytiker Dan Kara fra analysehuset ABI Research.

Læs også: Smidigere og billigere robotter til materialehåndtering

UR3-robotten lanceres på messer i marts og april 2015 i Shanghai, Chicago og Hannover, og det danske publikum kan hilse på det sidste skud på stammen i UR-familien på hi Teknologi- og Industrimessen i Herning 22.-24. september.

- JKK 

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

16.10.2024SCM.dk

Nyt EU-projektet skal fremme remanufacturing

14.10.2024Kardex Danmark

Sponseret

Danfoss øger effektiviteten med Kardex automatisering og robotteknologi

14.10.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi købte den første robot, før vi havde et job til den”

10.10.2024SCM.dk

Investeringsprogram reducerer leveringstider for europæisk-byggede maskiner

09.10.2024SCANLOX ApS

Sponseret

SCANLOX vinder "Årets Projekt"

08.10.2024SCM.dk

FoodTech’s styrke er de personlige møder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online