19.09.2018  |  Lager & distribution

MAN tester elektriske distributionslastbiler i Østrig

Den tyske lastbilproducent MAN sætter ni elektriske batteridrevne lastbiler på gaden i Østrig, hvor de skal indgå i en storskala-test med deres dieseldrevne fæller.

For at opnår en mere miljøvenlig distribution af varer i byerne, bliver der verden over arbejdet på højtryk for at udvikle elektriske lastbiler, der forurener og støjer mindre end traditionelle distributionskøretøjer.

Læs også: Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering

Den tyske lastbilproducent MAN er nu klar til at teste ni batteridrevne eTGM-lastbiler og har sendt dem til storskala-test hos dagligvarekæder og logistikfirmaer i Østrig side om side med dieselbilerne.

Testprojektet bliver organiseret af det østrigske ”Council für Nachhaltige Logistik” (CNL), der arbejder på at reducere miljøpåvirkningen fra lastbilkørsel i byerne.

MANs elektriske lastbiler er tre-akslede og vejer op til 26 ton. De er opbygget forskelligt til distribution af henholdsvis dagligvarer, stykgods, pakker og industrigods.

El-motor og batterier
eTGM-lastbilerne drives af elektriske motorer med 264 kW ydeevne (omkring 360 hk) og et max. drejningsmoment på 3.100 Nm. El-motoren får sin energi fra kraftige batteripakker, og også lastbilens hjælpeudstyr drives elektrisk. Det betyder, at lastbilerne stort set er CO2-frie under kørsel.

Læs også: FN: bæredygtig transport afgørende for SDG-mål

Derudover er de 8-12 store batteripakker nok til at køre 130-200 km afhængig af belastning, køreruter, kørestil mv. Dette rækker ca. til en dags distributionskørsel i byområderne, hvorefter batterierne kan oplades om natten.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere