19.09.2018 | Lager & distribution
MAN tester elektriske distributionslastbiler i Østrig
Den tyske lastbilproducent MAN sætter ni elektriske batteridrevne lastbiler på gaden i Østrig, hvor de skal indgå i en storskala-test med deres dieseldrevne fæller.
MANs CEO, Joachim Drees (tv) sammen med repræsentanter fra de ni virksomheder, der som de første skal køre MANs elektriske køretøjer. Foto: MAN.
For at opnår en mere miljøvenlig distribution af varer i byerne, bliver der verden over arbejdet på højtryk for at udvikle elektriske lastbiler, der forurener og støjer mindre end traditionelle distributionskøretøjer.
Læs også: Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering
Den tyske lastbilproducent MAN er nu klar til at teste ni batteridrevne eTGM-lastbiler og har sendt dem til storskala-test hos dagligvarekæder og logistikfirmaer i Østrig side om side med dieselbilerne.
Testprojektet bliver organiseret af det østrigske ”Council für Nachhaltige Logistik” (CNL), der arbejder på at reducere miljøpåvirkningen fra lastbilkørsel i byerne.
MANs elektriske lastbiler er tre-akslede og vejer op til 26 ton. De er opbygget forskelligt til distribution af henholdsvis dagligvarer, stykgods, pakker og industrigods.
El-motor og batterier
eTGM-lastbilerne drives af elektriske motorer med 264 kW ydeevne (omkring 360 hk) og et max. drejningsmoment på 3.100 Nm. El-motoren får sin energi fra kraftige batteripakker, og også lastbilens hjælpeudstyr drives elektrisk. Det betyder, at lastbilerne stort set er CO2-frie under kørsel.
Læs også: FN: bæredygtig transport afgørende for SDG-mål
Derudover er de 8-12 store batteripakker nok til at køre 130-200 km afhængig af belastning, køreruter, kørestil mv. Dette rækker ca. til en dags distributionskørsel i byområderne, hvorefter batterierne kan oplades om natten.
- SN
Strategi & ledelse

Sådan styrker du forsyningskædens robusthed
Covid-19 har rystet alverdens forsyningskæder og afsløret mange sårbarheder, og det har på kort tid betydet, at virksomheder skifter fokus fra lean til modstandsdygtighed. Små og mellemstore danske virksomheder får nu en hjælpende hånd fra projekt på SDU.
Lager & distribution

Frode Laursen tager nyt, grønt logistikcenter i brug
Midt i juni indviede transport- og logistikvirksomheden Frode Laursens sit nye grønne logistikcenter i Eskilstuna.
Innovation

Ny software tilbyder højere gennemsigtighed i grænseoverskridende forsyningskæder
Konstant voksende krav til kvalitet og bæredygtighed har ført til, at industrier fokuserer mere intensivt på forsyningskædens gennemsigtighed og sporbarhed. Virksomheden Holocene tilbyder en AI-drevet software (SaaS), der sætter kunder i stand til at optimere grænseoverskridende forsyningskædeprocesser.
Strategi & ledelse

Fordoblet omsætning får emballage-virksomhed til at sætte turbo på digitaliseringen
Svenske Bollebygds Emballage ser frem mod et år med en fordobling af omsætningen. Af den grund har man allieret sig med Nicholaisen, som rådgiver virksomheden i investeringer i ny teknologi og maskiner såvel som optimeringer, så produktionen kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel.
Innovation

Life science-industrien kræver skræddersyede automationsløsninger
I det svenske udviklingscenter, Testa Center, går Rockwell Automation og Cytvia sammen for at skabe de digitaliserings- og automationsløsninger, der er life science-industrien længes efter.
Lager & distribution

Chaufførmanglen vil kun stige i 2022
Manglen på lastbilchauffører har længe været et problem, og den international organisation for vejtransport IRU melder nu ud, at organisationen forventer, at antallet af ubesatte lastbilchaufførstillinger vil stige til 40 procent i 2022.