31.12.2021  |  Branchenyt

Trekantområdets grønne samarbejde udvider partnerkredsen

Triangle Energy Alliance, TEA, opruster partnerskabskredsen fra 21 til 24 virksomheder. De nye partnere er Vejle Erhvervshavn, Better Energy og BLACKBIRD AIR, der deler ambitionerne om at gøre Trekantområdet til et Nordeuropæisk kraftcenter for produktion af grøn og bæredygtig energi til husholdninger, transport og industri.

I Trekantområdet skal et erhvervssamarbejde øge vilkårene for grøn omstilling på egnen. Tre nye virksomheder tilslutter sig nu partnerkredsen, så den nu tæller 24 virksomheder. De nye partnere er Vejle Erhvervshavn, Better Energy og BLACKBIRD AIR.

”Grøn omstilling er en kæmpemæssig opgave og kræver tæt samarbejde mellem virksomheder, kommuner og stat om demonstrationsprojekter, der kan bringe produktionen af ny, grøn energi op i skala. Men Trekantområdet har de ideelle forudsætninger til at lykkes med opgaven med en veludbygget infrastruktur, et tæt samarbejde mellem kommuner samt nu en gruppe på 24 partnere med solide kompetencer på helt centrale dele af den grønne energiproduktion”, siger Christian Motzfeldt, der er bestyrelsesformand i TEA, i en pressemeddelelse.

Frontløbere for bæredygtig flytransport

Flyselskabet BLACKBIRD AIR med base i Billund Lufthavn er ejet af Heartland og leverer transport med privatfly til primært erhvervsrejsende, som hurtigst muligt efterspørger løsninger på bæredygtige jetfuels.

”Vi har vist, at vi med vores koncept kan lykkes med at være frontløber i forretnings-flybranchen ved at fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Det betyder også, at vi forsøger at være teknologisk i front i denne del af industrien. Derfor byder BLACKBIRD AIR ind med et ønske og et krav fra vores investorer og kunder om, at vi skal finde løsninger på bæredygtige jetfuels snarest muligt. Samarbejdet i Trekantområdet har det mest realistiske setup til at nå langt på den korte og lange bane”, siger Ole Dupont Christiansen, der er CEO i BLACKBIRD AIR.

Det rette hold, timing og infrastruktur

Det er en fortrøstningsfuld bestyrelsesformand i Triangle Energy Alliance, der oplever, at gruppen af samarbejdspartnere er ved at blive rigtig stærk. Opgavens omfang er langtfra triviel, gør Christian Motzfeldt klart, som, han også mener, bør tilgås med både ydmyghed og pioner-ånd, for det er et helt nyt cirkulært energisystem, der skal skabes.

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

”Det handler om at være ambitiøs og vedholdende, men også ydmyg overfor den meget store opgave, som den grønne omstilling af energi, transport og industri er. Men potentialet målt i job, velstand og bedre miljø er tilsvarende store. I modsætning til at importere olie til Danmark, som vi historisk har gjort, så bliver energisektoren en industri, som vil trække meget mere lokal arbejdskraft, blandt andet fordi strømmen og den øvrige grønne energi skal produceres tættere på forbrugerne”, forklarer han.

”Hvis man skal gøre det på en konkurrencedygtig måde, så kræver det evnen til at samarbejde med den fælles forståelse, at vi er hinandens forudsætninger og styrker. Vi er nu 24 af de helt rigtige samarbejdspartnere, som har givet hinanden håndslag på, at vi vil gøre en stor indsats for at få det her til lykkes”, siger Christian Motzfeldt.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere