26.06.2017  |  Branchenyt

Transportministeriet undersøger brugerbetalt tunnel til HH-forbindelse

I samarbejde med de svenske myndigheder har transportministeriet igangsat en indledende strategisk analyse af en fast HH-forbindelse. Minister Ole Birk Olesen er optimistisk og ser fremtidige muligheder.

Hos Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har man i samarbejde med de svenske myndigheder igangsat en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Læs også: Greater Copenhagen vil have gang i den faste HH-forbindelse

Ifølge ministeriet kan en fast HH-forbindelse øge tilgængeligheden og binde Øresundsregionens erhvervsliv og arbejdsmarkeder tættere sammen, hvilket vil gavne hovedstadsområdet og styrke Danmarks muligheder for at skabe vækst og velstand.

Det forventes at tage tre år at gennemføre den strategiske analyse, der blandt andet skal afprøve den økonomiske holdbarhed af en fast HH-forbindelse.

Den strategiske analyse omfatter både en ren vejforbindelse og en vej- og baneforbindelse for persontog. Udgangspunktet for analysen er, at en fast HH-forbindelse skal finansieres af brugerne – det gælder også nødvendige udvidelser af infrastrukturen på land, som man planlægger at undersøge nærmere.

Ministeriet har dog ikke tænkt sig at lade Ring 5 indgå i projektet, da den ikke er en forudsætning for en fast HH-forbindelse.

Gode muligheder med en fast forbindelse
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er positiv over for idéen:

”Det tegner til, at der er gode muligheder for at bygge og finansiere en fast HH-forbindelse med brugerbetaling, som man kender det fra Storebælt og Øresund. Det skal vi nu have undersøgt nærmere i en strategisk analyse sammen med svenskerne”, siger han og fortsætter:

”Efter svensk ønske undersøger vi også en baneforbindelse for persontog. Så må vi efterfølgende drøfte de forskellige modeller og risikodelingen med svenskerne”.

Læs også: Færger på batteri mellem Helsingør og Helsingborg

Den strategiske analyse af en fast HH-forbindelse ligger i forlængelse af en indledende dansk-svensk undersøgelse om rejsende og transporter over Øresund.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere