20.08.2021  |  Lager & distribution

Transportminister taler grøn omstilling og afprøver ny biogaslastbil

Fredag den 13. august 2021 var Transportminister Benny Engelbrecht i Odense på besøg hos den internationale transportvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S. Formålet med besøget var at høre mere om grøn omstilling af tung transport og afprøve en ny biogaslastbil.

Ved besøget hørte transportministeren om de erfaringer, som Alex Andersen Ølund A/S har indhentet med indkøb og drift af otte nye lastbiler. Lastbiler der drives af biogas fremfor traditionel diesel og som reducerer CO2 udledningen med 100 procent i forhold til konventionelle diesel-drevne lastbiler. Mødet gav også ministeren et indblik i nogle af de udfordringer, som branchen står over for med ønsket om at tilbyde stadig mere klimavenlig transport, ligesom der også blev lejlighed til at prøve en af de nye biogaslastbiler på Alex Andersen Ølund A/S’ store parkeringsanlæg, oplyser Alex Andersen Ølund A/S i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen vedrørende besøget siger Transportminister Benny Engelbrecht:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Transportbranchen står over for en rigtig stor opgave, og der er ikke nogen enkle svar på, hvordan den skal løses. Det kræver et godt og tæt samarbejde mellem os politikere, branchen og videnskaben – og jeg er sikker på, at vi kommer i mål, hvis vi lytter til hinanden. Før sommer afsatte vi 275 millioner kroner til omstilling af den tunge transport og 50 millioner til medfinansiering af grønne lastbiler. I dag har jeg haft en rigtig god snak med branchen om de store udfordringer, der er på vej mod den grønne omstilling, og har set, hvordan biogaslastbiler allerede er en del af flåden”.

LÆS OGSÅ: ITD: Glem ikke, at grønne byer også har brug for varer

Christian Sørensen Madsen, der i sin egenskab af formand for brancheorganisationen ITD deltog i mødet som repræsentant for cirka 700 professionelle transport- og logistikvirksomheder – herunder Alex Andersen Ølund A/S, siger:

”Vognmandsbranchen arbejder dagligt på at nedbringe CO2-udslippet så meget som muligt, og for eksempel Alex Andersen Ølunds indkøb af biogaslastbiler er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil meget gerne endnu længere, og der har vi brug for politikernes hjælp. Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren har taget sig tid til at komme og høre nærmere om de udfordringer, vi står over for som branche”.

-PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere