22.08.2022  |  Produktion

Transportmiddelindustrien leder stigning i industriproduktion

Produktionen i den danske industri er i stigning, og mellem maj og juni var det især i transportmiddelindustrien som oplevede en positiv udvikling.

Siden årets begyndelse har industriens produktion været stigende, og fra maj til juni er det samlede produktionsindeks steget 1,1 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen betyder samtidig, at produktionsindekset i andet kvartal ligger 6,9 pct. højere end i første kvartal.

Udviklingen sker på trods af de globale usikkerheder som følge af Ruslands invasion af Ukraine, samt de stigende råvarepriser og forsyningsvanskeligheder. Det lader dog til, at det endnu ikke har påvirket industrien. 

Med stigende produktion i syv af industriens brancher var fremgangen i det samlede produktionsindeks bredt funderet. Det var branchen transportmiddelindustri, der havde den største procentvise stigning i produktionen i juni på 14,2 procent.

Det var dog maskinindustrien, der bidrog mest til stigningen i det samlede indeks med en stigning i produktionen på 5,6 procent og en vægt på 14,0 procent. Set over hele andet kvartal var det medicinalindustrien, som havde den største stigning i produktionen i forhold til første kvartal på 18,1 procent.

Industriens produktion og omsætning er første pejlemærke for udviklingen i dansk økonomi, som er baseret på indberetninger om virksomhedernes faktiske aktiviteter. I forhold til juni 2021 er produktionsindekset steget med 23,5 procent i ikke-sæsonkorrigerede tal.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere