09.03.2020  |  Strategi & ledelse

Træproducent vil have grønne løsninger gennem hele forsyningskæden

Hos Frøslev Træ satser man på at implementere bæredygtige initiativer i hele produktionen og bidrage til en grønne træbranche. Både emballage og intern transport skal gøres mere miljøvenlig.

Ifølge den sønderjyske træproducent Frøslev Træ, er det ikke nok kun at fokusere på træ som et bæredygtigt råprodukt - resten af produktionsapparatet ligeledes skal følge trop i den grønne omstilling. Det skriver Børsen.

Læs også: Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

”Der er ingen tvivl om, at træ er et bæredygtigt materiale, men det kan ikke stå alene. Pakker man for eksempel træet ind i plastic eller andre miljøskadelige materialer, udlignes en del f de bæredygtige gevinster, som træets egenskaber ellers bidrager til. Vi mener, det er vigtigt, at ikke kun vores slutprodukter, men også hele det bagvedliggende produktionsapparat er bæredygtigt, og derfor har vi kigget dette efter sømmene”, siger Jørgen Johansen, der er produktionschef hos Frøslev Træ, til avisen.

Med det grønne fokus er træproducenten i gang med at strømline forsyningskæden med bæredygtige tiltag. Fra medio marts og fremefter består virksomhedens emballage således af genbrugsplast i stedet for traditionel plastik.

Foruden dette har Frøslev Træ erstattet størstedelen af deres dieseldrevne gaffeltrucks med et elektrisk alternativ. Dette skulle dog ikke vise sig for at være omkostningsfrit.

Læs også: Lufthavnsoperatør investerer i biobrændstof produceret på trærester

”Vi har været nødt til at bygge en helt ny hal på 1000 kvadratmeter for at få plads og strøm nok til at oplade de mange nye trucks. Derudover skal vores trucks have en vis størrelse, så det har været vigtigt med en god batterilevetid, så de kan klare opgaven uden at skulle lade hele tiden. Og det har ikke været helt ligetil. Alligevel står vi nu med 45 trucks, hvor kun to af dem endnu kører delvist på diesel på grund af deres størrelse”, siger Jørgen Johansen til Børsen.

Produktionschefen understreger endvidere, at træproducenten inden for et par år, vil være i besiddelse af en fuldelektrisk flåde af gaffeltrucks.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere