05.07.2019  |  Branchenyt

Lufthavnsoperatør investerer i biobrændstof produceret på trærester

Lufthavnsoperatøren Avinor vil gerne være CO2-neutrale i 2030, og derfor har de netop investeret en mio. dollar i biobrændstof til fly fra Quantafuel.

Den statsejede norske lufthavnsoperatør Avinor har netop investeret en mio. dollar (6,6 mio. kr.) i biobrændstof fra fremstillingsvirksomheden Quantafuel, der har specialiseret sig i at omdanne plastik og træaffald til brændstof.

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Air Cargo World.

Investeringen sker samtidig med, at brancheorganisationen ACI (Airport Council International), som Avinor er medlem af, har vedtaget en resolution om at være CO2-neutrale i 2050. Avinors egen ambition er allerede at være CO2-neutral i 2030.

Endnu er Quantafuels biobrændstof ikke færdigudviklet, men virksomheden regner med, at de kan starte produktionen på et anlæg i det østlige Norge en gang til næste år.

”I sidste ende er vores mål at producere flybrændstof af biomasse”, siger Quantafuels adm. direktør, Kjetil Bøhn, til Air Cargo World og fortæller yderligere, at målet er, at anlægget skal producere mindst 7-9 liter brændstof om året.

Håber, at prisen bliver lav
Investeringen fra Avinor skal - sammen med 1,5 mio. dollar (ca. 10 mio. kr.) fra den norske statsvirksomhed ENOVA, der har til formål at bidrage til reduktionen af CO2 - hjælpe til med at støtte etableringen af anlægget. Yderligere har Quantafuel også selv investerer en mio. dollar i anlægget.

Ifølge Kjetil Bøhn er det for tidligt at evaluere på produktionsomkostningerne eller at fastsætte markedsprisen. Da brændstoffet bliver lavet af savsmuld og små træstykker, håber Quantafuel dog at prisen kan blive lav, ligesom at de forventer, at biobrændstoffet kan det samme som normalt brændstof.

Læs også: Lastbiler kan reducere CO2 med pakketetris

“Ligegyldigt hvilket kilometertal, som du i dag kan opnå på dit brændstof, kommer du også til at kunne nå det med vores biobrændstof”, siger Kjetil Bøhn til Air Cargo World.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere