27.06.2022  |  Sourcing

Topsoe vil bygge verdens største P2X-fabrik i Herning

Virksomheden Topsoe, der har specialiseret sig i dekarboniserende teknologier, tager nu skridtet videre og vil etablere den mest avanceret Power-to-X produktion.

Topsoe annoncerede i maj måned sin hensigt om at opføre verdens største og mest avancerede elektrolyseanlæg i industriel skala. Topsoes ambition er hurtigt at accelerere vedtagelsen af ​​grønne løsninger, især inden for Power-to-X.

Det nye elektrolyseanlæg, som vil blive bygget i Herning, vil blive operationelt i 2024 og have en årlig kapacitet på 500 MW med skalerbarhed op til 5 GW, hvilket gør det til et af de første anlæg i industriel skala af sin art. Byggeriet er planlagt til at påbegynde i slutningen af i år.

”Vi er villige og i stand til at understøtte samfundets grønne ambitioner og behovet for at accelerere energiomstillingen, og vi har teknologien til at gøre det. Med vores nye elektrolyseproduktionsanlæg er vi førende med hensyn til at fremskynde Power-to-X-løsninger i kommerciel størrelse, og vi gør det med innovative teknologi, der overgår de teknologier, der i øjeblikket er på markedet”, siger Roeland Baan, der er CEO hos Topsoe.

Læs også: Danmark kan blive førende på Power-to-X

Udvikling af en stærk Power-to-X-industri i Europa vil også leve op til EU's ambitioner om at være uafhængig af energiimport fra andre regioner.

”Aftalen mellem EU-Kommissionen og de fire Nordsølande er et vigtigt skridt i omstillingen til vedvarende energi. Hos Topsoe er vi også klar til at investere. Vores mission som virksomhed er at reducere samfundets udledning i 2022 med 12 millioner ton CO2. Ved at introducere løsninger til at dekarbonisere transport og andre svære sektorer, sikrer vi betydelige CO2-emissioner ikke kun i 2022, men i de kommende år”, fortsætter Roeland Baan.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere