14.01.2014  |  Lager & distribution

Thule Group automatiserer sin materialeforsyning

Thule Group har besluttet at automatisere sin materialeforsyning til kit-emballager, og som leverandør af håndteringsudstyr har Thule Group valgt Swisslog.

I øjeblikket håndteres størstedelen af materialeforsyningen hos Thule Group manuelt, men det laver virksomheden nu om på. Thule Group har besluttet at automatisere sin materialeforsyning til kitemballallager på sit produktionsanlæg i Hillerstorpsvägen uden for Värnamo, og Swisslog skal agere leverandør af håndteringsudstyret.

Aftalen omfatter to plukkestationer, et miniload-anlæg med 4800 opbevaringspladser og en miniload-kran. I leverancen fra Swisslog indgår også Swisslogs MFCS-lagersystem, der holder styr på de lagerførte artikler og kommunikerer med Thules ERP-system, Movex.

”Med den nye automatiserede løsning øger vi vores effektivitet på flere måder. Vi reducerer stilstandstiderne på pakkelinjen, omsætningen af lagerartiklerne optimeres, lagerbeholdningen kan reduceres, og leveringstiderne kan afkortes”, siger Azzy Alvarsson, der er projektleder og ansvarlig for den nye løsning hos Thule Group.

Læs også: Seks tendenser for automatisering på lageret

Med automatiseringen vil de komponenter, der leveres til anlægget, blive opbevaret automatisk i et miniload-lager med 4800 opbevaringspladser. Derefter håndterer en kran miniload-lagerets plastbokse, og ved to plukkestationer bliver der løbende plukket komponenter fra boksene, hvorefter de samles til bilspecifikke kits, som pakkes og afsendes til Thule Groups tyske centrallager.

Hvert kit er unikt og udviklet efter bilens form. På grund af modelændringer og nye bilmodeller er der mange opdateringer af kittene, og derfor er den manuelle håndtering blevet forholdsvis kompleks med stigende omkostninger.

Investeringen er foretaget efter grundige analyser, og Azzy Alvarsson har store forventninger til den nye automatiserede løsning, som forventes at have betalt sig selv hjem inden for to år.

- JDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere