10.06.2022  |  Lager & distribution

Terberg tester selvkørende terminaltraktor

Indhold fra partner Hvad er dette?

Verden over bliver logistikken automatiseret og et stigende antal selvkørende AGV-maskiner finder indpas i en række forskellige virksomheder. Hidtil er dette for det meste foregået indendørs og på afgrænsede arealer i lukkede miljøer. Men nu har hollandske Terberg taget et stort teknologisk skridt fremad ved at teste en selvkørende terminaltraktor ude i et levende havnemiljø.

Testen af den selvkørende Terberg YT203EV terminaltraktor foregik på en hollandsk havneterminal i byen Vlissingen i januar måned. På havneterminalen fulgte den selvkørende maskine nogle forudbestemte ruter, der var lagt ind i softwaren, og terminaltraktoren gennemførte med succes en række grundlæggende manøvrer ved blandet kørsel og nåede dermed en vigtig projektmilepæl.

Den første live-test af terminaltraktoren er et led i en række test, der skal vise hvordan den selvkørende teknologi fungerer i praksis. Senere skal den selvkørende Terberg YT203EV blandt andet testes på offentlig vej i et havneområde og under forskellige vejrmæssige forhold, så den førerløse teknologi også forbliver sikker under disse køreforhold.

Målet med projektet er at nå frem til en fuldt funktionsdygtig og selvkørende Terberg terminaltraktor, der kan udføre præcis de samme transportopgaver som en hvilken som helst anden Terberg terminaltraktor. Med den nye test er Terberg kommet et godt stykke tættere på den fagre selvkørende fremtid og det er ikke urealistisk at den hollandske virksomhed kan præsentere den første ”AGV-terminaltraktor” senere i år.

"Vi er mange, der venter spændt på den færdige udgave af den selvkørende terminaltraktor. Det er klart, at der ligger et meget stort udviklingsarbejde bag denne teknologi, hvor Terberg samarbejder med en række teknologipartnere. Vi glæder os rigtigt meget til at kunne vise vores kunder den selvkørende terminaltraktor inden for en overskuelig fremtid", udtaler salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

Den selvkørende Terberg YT203EV er udviklet i samarbejde med franske EasyMile, der er en af verdens førende udbydere af førerløs teknologi. Terberg har udviklet platformen Terberg AutoTUG™-arkitektur, der gør det muligt at for tredjepartsvirksomheder som EasyMile at udvikle navigations- og sikkerhedssystemer til terminaltraktoren.

Parallelt med den førerløse og selvkørende Terberg terminaltraktor har Terberg fået udviklet et såkaldt Remote Operation Kit til AGV-teknologien. Det betyder, at en medarbejder bogstaveligt talt kan fjernstyre terminaltraktoren fra et kontor med en komplet konsol med tv-skærme, rat, pedaler og betjeningspanel og på denne vis sidde i god, sikker og behagelig afstand fra kørearealerne.

Mere fra N.C. Nielsen A/S

N.C. Nielsen A/S

nc-nielsen.dk

N.C. Nielsen A/S er i dag landets største leverandør af gaffeltruck, terminaltraktorer og specialmaskiner. N.C. Nielsen tilbyder komplette løsninger, der kan matche enhver udfordring inden for intern transport. Udvalget rækker fra små palleløftervogne over store containertruck og mobile kraner til kundespecifikke specialløsninger. Vi importerer…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere