Teknologisk Institut udbyder første danske onlinekurser i 3D-print

Mere end 30 års erfaring med industriel 3D-print gør Teknologisk Institut nu digitalt tilgængelig i en række nye onlinekurser.

I undervisningsmaterialet lærer man ting, som man ikke kan læse sig til, men som normalt kommer gennem mange års erfaring – en erfaring som Teknologisk Institut har. Foto: Teknologisk Institut.

14.06.2022

SCM.dk

Fremtiden peger i retning af mere digitalisering, og behovet for viden er allerede i dag mærkbart i den danske industri. Derfor har Teknologisk Institut arbejdet målrettet på at udvikle et større online kursuskatalog inden for 3D-print. Onlinekurserne tilbyder virksomheder et grundigt indblik i 3D-print, herunder for eksempel designregler, workflows og sammenhængen mellem bæredygtighed og 3D-print.

Undervisningsmaterialet gennemgår de forskellige aspekter ved 3D-print - både fagligt og industrielt. Her kommer man omkring selve printprocessen, sikkerhed, efterbehandling og kvalitetssikring, og man lærer ting, som man ikke kan læse sig til, men som normalt kommer gennem mange års erfaring – en erfaring som Teknologisk Institut har.

Læs også: 3D print er i vækst – også i serieproduktion

”Vi har taget vores mere end 30 års erfaring i arbejde med 3D-print til industriel brug og brugt den til at udtrykke den læring, der kommer til udtryk i kurserne”, siger Henning Henningsen, som er seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.

Klæder virksomhederne godt på

Undervisningsmaterialet består af et gratis kursus på basisniveau og ni betalingskurser. Syv af disse kurser går i dybden med hver af de førende 3D-print teknologier og den nyeste viden, der er knyttet hertil. Hertil kommer to tværgående kurser, der omhandler henholdsvis kvalitetssikring og de økonomiske aspekter ved Industriel 3D-print. Alle kurserne findes med både engelsk og dansk tale, hvilket giver stor fleksibilitet.

”Med det gratis basiskursus kan virksomhederne vurdere, hvilken 3D-print teknologi, der kunne være interessant for dem at undersøge nærmere – det kunne være pulverteknologien Powder Bed Fusion, hvor man svejser metalpulver sammen med laser - og den teknologi kan de så dykke ned i efterfølgende”, siger Henning Henningsen.

Læs også: Teknologisk Institut halverer brugen af nyt plastikpulver på 3D-printere

Kurserne er opbygget med samme afsnitsstruktur og indholdselementer, hvilket gør det lettere for virksomheder at sammenligne på tværs af teknologier - ud fra deres individuelle behov.

Tilgangen til undervisningsmaterialet er gjort skalérbar, så virksomheder og enkeltpersoner kan vælge det aktuelle antal kurser eller licenser, de har behov for.

- KCP

SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

22.04.2025SCM.dk

Nyt projekt og 40 millioner skal styrke produktionen med AI og robotter

22.04.2025SCM.dk

Mangel på kompetencer og lovgivning bremser AI i virksomheder

16.04.2025SCM.dk

Ny robotteknologi skal ruste industrien til at navigere i en usikker verden

11.04.2025AGR

Sponseret

Effektiv lagerstyring starter med pålidelige data

08.04.2025SCM.dk

9 ud af 10 nordamerikanske CPO’er vil indføre AI-agenter i 2025

07.04.2025SCM.dk

Fransk gigant satser stort på kunstig intelligens

04.04.2025Columbus

Sponseret

Enhancing manufacturing with AI: Microsoft Copilot for Field Service explained

03.04.2025SCM.dk

Aktør præsenterer AI-genereret supply chain ’control tower’

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle