Tech startup flytter hovedkvarter til København

Som et samlingspunkt for global innovation af fremtidens produkter og et online alternativ til verdens skrøbelige supply-chain, vil Wikifactory skabe det globale 'Internet of Production' fra Danmarks hovedstad, København.

Wikifactory har samlet set sikret mere end 4.5 millioner dollars i seed-finansiering fra impact investorer i Europa samt USA. Foto: Wikifactory..

09.02.2021

SCM.dk

Danmarks relativt neutrale position i handelskrigen mellem USA og Kina, og det at Danmark historiske har skabt nogle af verdens mest beundrede design-og teknologivirksomheder, giver Danmark en unik position i konkurrencen om at tiltrække virksomheder. Det er også blandt grundene til at tech startuppen Wikifactory har valgt København, som placeringen for virksomhedens nye hovedkvarter.

Wikifactory, der er aktiv i mere end 190 lande med mere end 80.000 aktive medlemmer, bruger et fælles og integrerede "arbejdsrum" til at udvikle og prototype fysiske produkter i samarbejde, alt sammen online. Beta versionen blev lanceret i 2019.

Læs også: Ikea køber sig ind i dansk logistik-startup

Indtil nu har Wikifactory haft hovedkvarter i Hong Kong med ansatte fordelt i Madrid, London og Shenzhen. Lokale og globale ændringer har imidlertid gjort Hong Kong til en mindre optimal base for forretningen. Blandt kandidaterne til et nyt hovedkvarter var Singapore, San Francisco, London og Amsterdam. Men Wikifactory's stiftere blev i sidste ende overbevist af Danmarks høje globale rangeringer, det progressive forretningsmiljø og de betydelige ressourcer, som er til rådighed for digitale virksomheder med høj innovation og vækst. Institutioner såsom Copenhagen Capacity har i den forbindelse været behjælpelige med informationer, analyser og værdifuld rådgivning.

"Efter mere end to årtier i henholdsvis Kina, UK og Frankrig er jeg begejstret for at tage vores virksomhed tilbage til mit hjemland. Ikke kun som en stolt dansker, men fordi mine medstiftere er helt overbeviste om de objektive fordele ved en etablering i Danmark. Allerede tilbage i 2019 da vi blev inviteret til at være værter for vores 'Internet of Production' topmøde ved den årlige TechFestival i København, vidste vi, at vores forretningsværdier og Danmark passede til hinanden”, udtaler Nicolai Peitersen, Wikifactory’s danske medstifter, i en pressemeddelelse.

Wikifactory's globale fællesskab, som består af alt fra dygtige ingeniører, produktdesignere, hardware-startups og producenter, har en månedlig vækst på 15 %. Dermed forventes det samlede antal brugere at nå 300.000 i slutningen af året, hvilket underbygges af mere end 4.000 færdiggjorte produkter, som er udviklet virtuelt på platformen og har udmøntet sig i alt fra robotter, elektriske køretøjer til droner og agri-tech. 

Læs også: Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

Niels Christian Nielsen, bestyrelsesmedlem og Silicon Valley-baseret bestyrelsesmedlem i flere virksomheder, herunder Wikimedia Foundations Endowment, udtaler: "Ikke alene har Wikifactory haft succes med hensyn til vækst, men de er samtidig forkæmpere for en ambitiøs forretningsmodel, for bæredygtig produktion og en cirkulær økonomi. Hvis verdens arbejdsstyrke indenfor produktudvikling har en online infrastruktur, hvor de kan skabe innovation for den lokale produktion, nøjagtig hvor der er behov for det, vil det styrke innovationen eksponentielt; det vil ændre, hvordan vi skaber innovation, hvor meget og hvor vi producerer, samtidig med at det vil revolutionere, hvor og hvad vi forbruger, hvilket i sidste ende vil bidrage positivt til at udligne den globale ulighed".

- KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online