16.01.2015  |  Lager & distribution

Arbejdstøjgigant flytter Odense-lager til Sverige

Den svenske milliardvirksomhed Kwintet samler lagerføringen i Sverige og lukker derfor lageret i Odense. Halvdelen af koncernens danske ansatte mister jobbet.

Den svenske tøjgigant Kwintet, som står bag arbejdstøjmærket Kansas, flytter hele den danske supply chain-organisation til Sverige. Her vil lagerføringen og leveringen til både det danske og svenske marked således blive samlet, skriver Børsen. 

”Vi har ikke været tilfredse med den service, som to lagre har kunnet levere. Det er meget mere effektivt, at vi leverer fra ét sted, og det er også, hvad vores kunder har pointeret”, siger bestyrelsesformand Michael Hauge Sørensen til Børsen og fortsætter:

”Det her er et skridt henimod, at vi lytter til vores kunder og forsøger at indfri deres forventninger. De kræver, at vi øger leveringssikkerhed og service, og det tager vi meget alvorligt”.

Læs også: Tøjfirma fik en aha-oplevelse med ny lagerstyring

Ifølge Michael Hauge Sørensen er der flere årsager til, at lagerføringen bliver samlet i Sverige og ikke i Danmark. Det skyldes først og fremmest, at de fysiske rammer allerede er til stede i Sverige, samt at Sverige er et stort og vigtigt marked for virksomheden.

Stor fyringsrunde
Beslutningen om at samle lagerføringen i Sverige betyder, at halvdelen af Kwintets danske ansatte vil miste jobbet – i alt cirka 50 medarbejdere.

Kwintet vil dog fortsat have en salgs- og kundeserviceorganisation i Odense med omtrent 50 ansatte. Det skyldes, at virksomheden stadig har en stærk position på det danske marked.

Kwintet var oprindelig en dansk virksomhed, men kapitalfonden Axcel solgte i 2005 virksomheden til den nordiske kapitalfond IK Investment Partners, som flyttede hovedkontoret til Malmø.

-KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere