07.08.2018  |  Lager & distribution

Sydjylland har laveste tomgang for industrilokaler i ni år

De 12 sydjyske kommuner har ikke haft så få tomme lager- og industribygninger siden 2009, viser nye tal. Lokal mægler spår yderligere dyk i ledige lokaler.

Det går så stærkt for virksomhederne i de 12 sydjyske kommuner, at landsdelen – med Danmarks største koncentration af industrilokaler – ikke har haft færre tomme fabrikshaller, lagerbygninger og logistikejendomme i ni år.

Det viser data fra portalen for erhvervslokaler, Ejendomstorvet.dk.

”Her i midten af 2018 står 2,1 procent af lokalerne til lager og produktion tomme i Sydjylland, og ifølge vores databaser skal vi helt tilbage til april 2009 for at finde en lavere tomgang”, siger kommunikationsansvarlig for Ejendomstorvet.dk, Mette B. Dehn.

Læs også: Stor efterspørgsel på tomme erhvervslokaler på Fyn 

Før finanskrisen var tomgangen kun halvanden procent, og det blev fordoblet på kun to år.

Fakta om lager- og produktionslokaler i Sydjylland

  • Tomgangen er 2,1 procent – det laveste siden april 2009 (2,0 procent).
  •  Knap 1.600 industrilokaler er udbudt på Ejendomstorvet.dk, heraf 344 i Sydjylland.
  • Der er flest lokaler til leje eller salg i Vejle (69), Esbjerg (66), Kolding (43) og Haderslev (40).
  • Det faldende udbud af lokaler har betydet, at det i gennemsnit koster 18 procent mere at leje industri-kvadratmeter end for fem år siden.

    Kilde: Ejendomstorvet.dk 

Allerværst så det ud i midten af 2013 med en tomgang på 4,4 procent, men siden er der kommet liv og aktivitet i mange ledige lokaler, forklarer Mette B. Dehn.

Flere ledige lokaler i sigte
Hos EDC genkender man billedet med kun få ledige lokaler og spår, at der bliver endnu længere mellem ledige lagerbygninger og fabrikshaller.

”Tomgangen kan nok godt nå ned i nærheden af niveauet på halvanden procent, som vi så før finanskrisen. Det går godt i det østjyske bælte af landsdelen, og samtidig har Esbjerg som landets førende energiby udsigt til øget efterspørgsel af industrilokaler", siger Karsten Lindgård Jensen, der er direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg.

Der skal investeres mange milliarder i Tyrafeltet med olie og gas, og med det nye energiforlig kommer tre store havvindmølleparker, påpeger han.

EDC-mægleren forudser øget nybyggeri, blandt andet fordi der mange steder i Sydjylland er ledig byggejord – modsat fx industriområder tæt på København.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere