06.01.2015  |  Lager & distribution

Swisslog effektiviserer Rustas lager og distribution

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det bliver Swisslog, der skal levere automationen til den svenske varehuskæde Rustas nye centrallager.

Opførelsen af den svenske varehuskæde Rustas nye centrallager ved Norrköping i Sverige er i fuld gang, og det bliver Swisslog, der som totalintegratør skal levere automationen til Rustas højlager.

Læs også: Swisslog får millionordre på distributionscenter

Rustas eksisterende lagerareal vil dermed blive udvidet til 63.000 m2 og bidrage til at styrke Rustas konkurrenceevne og fortsatte vækst.

”Leverancen består af standardløsningen WarehouseRunner, som indgår i Swisslogs produktportefølje, og omfatter ni stk. højlagerkraner med tilhørende banesystem og Material Flow Control System (MFCS), som Swisslog selv har udviklet. I opgaven indgår også en service- og supportaftale, som skal sikre stabil og kontinuerlig drift af anlægget”, siger Håkan Furberg, salgsansvarlig hos Swisslog.

Alle leverancer af Swisslogs højlagerkraner indeholder et system til energigenvinding, som giver en markant reduktion af energiforbruget. Swisslog benytter et struktureret koncept med navnet GreenLog, som har til formål at give bedre ressourceudnyttelse og en "grønnere logistik".

Kraftig ekspansion
Rusta, der sælger alt til hjemmet og haven, har eksisteret på det svenske marked i næsten 30 år og har i dag 76 varehuse i Sverige. I 2014 blev der indviet fem varehuse i Norge, der er det første udenlandske marked, som virksomheden ekspanderer til.

Rustas lager har i mange år ligget i Småland, men med de seneste års kraftige ekspansion og vækstrater på 10-15 procent er Rusta vokset ud af lagerpladsen og bygger derfor et helt nyt centrallager i Norrköping.

”Målsætningen med det nye anlæg er en yderligere styrkelse af Rustas konkurrenceevne via øget kapacitet til varehusene i Sverige og Norge samt at effektivisere lagerstyring, plukkeprocesser og distribution. Med en samarbejdspartner som Swisslog, vil Rusta effektivisere sin logistikvirksomhed til fremtidig tilvækst og fremgang”, siger Magnus Hallin, logistikchef i Rusta.

Læs også: Fremtidstendenser for materialehåndtering

Installationen begynder i foråret 2015, og overtagelsen er planlagt til sommeren 2016.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere