Strategi & ledelse

Strategi & ledelse

Vær kriseparat – ikke kriseoffer

Virksomheder er kriseofre, når de ikke formår at omstille sig under en krise og påvirkes negativt. I stedet burde de være kriseparate eller -udnyttende: fleksible og omstillingsparate til, når krisen rammer. Det skal forskere fra SDU med støtte fra Industriens Fond nu hjælpe danske SMV’er med at blive.

Strategi & ledelse

Klædt på til forandring hos GLS

Siden midten af 2019 har GLS haft et særligt fokus på at arbejde kontinuerligt med forandringer – både ud fra et lederperspektiv og ud fra et medarbejderperspektiv.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Nyt initiativ skal styrke forsyningskæderobustheden i Indo-Pacific-regionen

Et nyt initiativ påbegyndt af Japan, Indien og Australien skal styrke forsyningskæderne i området fra det Indiske Ocean til det centrale Stillehav. Særligt ASEAN-landene anses som mulige deltagere i initiativet, der ifølge kilder skal imødegå kinesisk domimans i regionen.

Strategi & ledelse

Gør hjemmearbejde til en succes

Coronakrisen har betydet flere hjemmearbejdsdage for mange. Men hvad er de arbejdsmiljømæssige regler, og hvilke fordele og ulemper er der ved hjemmearbejde?

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Cirkulære forsyningskæder giver mening hele vejen rundt

Verden er i 2019 8,6 procent cirkulær. Det betyder at over 90 procent af alle ressourcer bortskaffes efter endt brug, selvom en stor del af dem stadig er penge værd. Tallet afslører, at der er et kæmpestort forretningspotentiale i at skifte fra lineære til cirkulære forsyningskæder, mener eksperter. Hvorfor nu det, og hvad pokker er cirkulære forsyningskæder for noget?

Strategi & ledelse

Industriens rugbrødsarbejde giver vækst i ingeniørhus

Ingeniørvirksomheden BIIR har stor succes med at overtage de tunge dokumentationsopgaver i forbindelse med lancering af nye produkter. Fabrikanten Bucher Municipal har outsourcet al rugbrødsarbejdet til ingeniørvirksomheden.

Strategi & ledelse

Ny undersøgelse: Hver femte kan ikke se meningen i arbejdspladsens forandringer

Mange ledere skal blive bedre til at forklare forandringer på arbejdspladserne. Mening og retning er nemlig afgørende for arbejdslysten, forklarer Rasmus Højbæk, der er erhvervspsykolog i Krifa, i en ny rapport fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst.

Strategi & ledelse

Pitching-træning skal sikre unge iværksættere kapital i München

Odenses matchmaking event Odense Investor Summit rejser i år til Münchens robotmesse Automatica, der finder sted d. 8. – 11. december. Danske iværksætter kan her pitche deres vækstambitioner for internationale topinvestorer. For at sikre en god succesrate hjælper Odense Seed and Venture nu byens iværksættere med at lære kunsten at pitche.

Strategi & ledelse

Håndterer I produktansvaret?

I forhandlinger af kontrakter om leverancer af produkter eller tjenesteydelser er parterne typisk opmærksomme på at regulere ansvaret for mangler. Det kan give en opfattelse af, at risikoen i kontraktforholdet er tilstrækkeligt håndteret.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Indspark: Supply chain robusthed: Den egentlige læring fra coronavirus-krisen

Strategi & ledelse

FN Global Compact-partner: Kravene til underleverandører stiger

Konklusionen på den årlige FN Global Compact-konference lyder, at verdens største virksomheder skal sætte turbo på deres bæredygtighedsplaner. Det betyder blandt andet skrappere krav til underleverandører.

Strategi & ledelse

Indspark: Derfor bør en virksomhed have sine egne standardkontrakter

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere