08.06.2023  |  Branchenyt

Strømlining af organisationen sætter guldaftryk på bundlinien

Columbus oplevede godt momentum i årets første kvartal. Omsætningen steg med 7 procent (12 procent i lokale valutaer), og driftsresultatet steg med hele 33 procent i Q1 2023. Optimeringen af leveranceorganisationen slår nu for alvor igennem med et løft i effektiviteten til 67 procent mod 62 procent i Q1 2022.

Columbus har de seneste år investeret mange ressourcer i en strømlining af organisationen, hvilket har sikret en højere projektkvalitet og optimering af leverancemodellen. Kvartal efter kvartal har virksomheden leveret organisk omsætningsvækst, og i Q1 2023 er indtjeningen løftet væsentligt.

Med det styrkede forretningsgrundlag er Columbus klar til at vækste gennem opkøb. I medio april 2023 kunne Columbus offentliggøre opkøbet af den danske IT sikkerheds-virksomhed, ICY Security. Rådgivning inden for IT-sikkerhed har længe været efterspurgt af kunderne, og med opkøbet er der mulighed for en udvidet rådgivning på et strategisk meget vigtigt område.

Omsætningen steg med 7 procent i Q1 2023 til 391 millioner kroner. Udviklingen dækker over en vækst på 12 procent i lokale valutaer, hvor specielt faldet i den svenske og norske krone har påvirket omsætningen negativt. Den underliggende aktivitet har dog mere end levet op til forventningerne med mange nye kunder og en positiv effekt af de gennemførte prisstigninger.

Læs også: Forsyningskæden skal give mere end, den tager

I Q1 2023 steg driftsresultatet (EBITDA) til 39 millioner kroner, svarende til en EBITDA-margin på 10 procent. Dermed nåede Columbus en vigtig milepæl. Virksomheden ser fortsat gode muligheder for at forbedre indtjeningen gennem yderligere effektivitetsforbedringer. I Q1 2023 blev effektiviteten løftet med 5 procentpoint til 67 procent fra 62 procent i Q1 2022.

"Vores urokkelige fokus på at forbedre effektiviteten, projektkvaliteten og krydssalget afspejles nu i tallene med en fremgang i driftsresultatet (EBITDA) på 33 procent samt et løft af EBITDA-marginen til 10 procent. Fremgangen i årets første kvartal var bredt funderet, og vi ser positivt på fremtiden med en stærk pipeline og ordrebeholdning”, udtaler CEO, Søren Krogh Knudsen.

Det er fortsat Columbus’ serviceomsætning, der driver væksten med en omsætningsandel på 96 procent i Q1 2023, og fremgangen var bredt funderet. På et landeniveau blev Danmark højdespringeren med en omsætningsfremgang på 23 procent til 80 millioner kroner, men det øvrige Norden samt UK og US viste også fremgang. De strategiske forretningsområder: Digital Commerce, Data & Analytics og Customer experience & engagement havde alle vækstrater på over 25 procent.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere