08.07.2020  |  Branchenyt

Stor vækst ved Kvik A/S over det seneste år

Indhold fra partner Hvad er dette?

Siden 1983 hvor Kvik A/S blev stiftet, har de åbnet over 150 butikker i Europa og Asien. Med mere end 1140 ansatte, hvoraf de 240 er ansat i Danmark, er Kvik A/S i dag en af de førende producenter af køkkendesign.

I over 30 år har Kvik A/S designet køkkener i dansk design til overraskende lave priser. I 2015 besluttede de sig for at indgå samarbejde med Slimstock A/S, og dette med henblik på yderligere at optimere deres effektivitet. "Vores gamle system var maksimalt udnyttet, og i vores søgen efter en dedikeret løsning faldt valget på Slimstock's løsning, Slim4. Den var klart bedst, og vi kunne med det samme se resultater", udtaler Operations Analyst Anne-Dorthe Ildsvad.

Eksponentiel vækst med Slim4

"En af de store fordele ved Slim4 er den store fleksibilitet i løsningen i forhold til at kunne understøtte vores forretning. F.eks. vægter de sidste 3 måneder hos os højere end de foregående måneder. Og det har vi fået tilpasset ind i løsningen på bedst mulig måde. Mens vores forretning er vokset markant alene det sidste år, er vores lager ikke er blevet meget større."

Det seneste års kraftige vækst kunne let have resulteret i et større varelager og stort pres på arbejdsprocesserne. Men det har ikke været tilfældet hos Kvik, som ikke har været tvunget til gå på kompromis med f.eks. kundetilfredsheden: "Typisk når vi har en restordre ude ved os, så er det fordi, en leverandør kikser. Det er ikke fordi, Slim4 i denne sammenhæng laver en fejl", udtaler Anne-Dorthe Ildsvad.

Hun uddyber yderligere: "Med andre ord, så ville vores forretning ikke være den samme i dag, som hvis vi ikke havde Slim4. Jeg tør faktisk slet ikke tænke på, hvordan vi så havde tacklet de udfordringer, vi har stået overfor. Mens hele den positive fremgang har stået på, har vi også bevaret en tilgængelighed på +95%.”

Hurtigere adgang til data og kort leadtime

Da Slim4 blev implementeret i slutningen af 2015, blev dele af Kvik's it-infrastruktur bedre rustet til at kunne understøtte den daglige drift. Beslutningen om at investere i Slim4 var en del af en strategi, hvis overordnede formål var at forblive de markedsførende inden for køkkendesigns. Et af midlerne var at forenkle de allerede eksisterende processer for derved at reducere omkostningerne. "Slim4 er en let og tilgængelig løsning at arbejde med. Den bliver fodret med relevant data, som vi har i vores ERP-system. Udover vores ERP system har vi integreret til vores kassesystem, som er det system, vores butikker arbejder i. Data fra kassesystemet kommer også ind i vores ERP, men blot senere end vi kan se det i Slim4. Så allerede der er vi kommet langt.", udtaler Anne-Dorthe Ildvad.

Ved at automatisere lageret har systemet sparet Kvik tid på bl.a. indkøbsprocesserne og dermed frigjort kapacitet til brug andre steder. Især over for kunderne har vi kunnet mærke, hvordan Slim4 har hjulpet forretningen: "Vi har en ekstrem kort lead time, hvilket betyder, at fra vores butikker har deadline, til at varerne er ude af døren, går der maks. 2-3 dage. Slim4 har gjort os endnu mere effektive og sikrer bl.a., at varerne bliver effektivt brugt hos os, fordi vi ikke har dem til at ligge på lageret i så lang tid", udtaler Anne-Dorthe Ildsvad.

Mere fra Slimstock Nordic

Slimstock Nordic

https://www.slimstock.com/dk

Simplificér det operationelle indkøb med automatiske og optimerede forecast- og lagerberegninger. Slim4 er det nye Indkøbssystem der kan sikre en høj servicegrad samtidigt med at lagerbeholdningen ikke følger med op.  Resultater fra mere end 600 kunder globalt sikrer din virksomhed et seriøst alternativ til eksisterende indkøbsprocesser…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere