05.01.2017  |  Lager & distribution

Stor efterspørgsel på logistikbygninger i danske storbyer

Lager- og logistikejendomme i de største, danske byer er i høj kurs. Det skyldes tre såkaldte megatrends: globalisering, urbanisering og teknologisk acceleration.

Interessen for lager- og logistikejendomme i hovedstadsområdet, omkring Aarhus og i Østjylland er stigende, skriver idag.dk.

Læs også: Omskiftelig fremtid i vente for danske logistikejendomme

Det er der ifølge Ole Hjorth fra virksomheden Sadolin & Albæk, der har speciale i rådgivning af erhvervsejendomme, en helt særlig grund til – nemlig følgende tre såkaldte megatrends: globalisering, urbanisering og teknologisk acceleration.

Globaliseringen har tidligere ført til, at produktion er flyttet til Asien og Østeuropa, men nu begynder dele af den at vende tilbage til Europa. Denne hjemtagning forventes ifølge idag.dk at medføre en øget efterspørgsel på moderne og effektive produktionsejendomme tæt på markederne og kunderne.

Urbaniseringen, hvor flere og flere flytter til større byer, medfører vækst i byregionerne. Det lægger pres på og sætter liv i ledige arealer og eksisterende erhvervsområder. Behovet for logistikbygninger til såkaldte omladninger, hvor biler kan forsyne butikker mv., bliver ligeledes større.

Den teknologiske acceleration omhandler bl.a. den stigende nethandel med fysiske varer, hvor behovet for effektiv distribution bliver større og større. Det sætter gang i efterspørgslen på centralt beliggende terminalejendomme og faciliteter målrettet levering af dagligvarer.

De tre trends forventes desuden at medføre væsentlige ændringer i kravene til bygningernes beliggenheder og funktioner. Moderne lagerfunktioner kræver eksempelvis loftshøjder på 10-12 meter, mens terminaler til omladning helst skal have 5-6 meter til loftet, ligesom der bliver behov for flere centrale, bynære lokationer.

Læs også: Virksomheder flytter produktionen tilbage til Danmark

Det er forventningen, at der langs Ring 3 i København, hvor en ny letbane skal opføres, vil blive stor efterspørgsel på logistikejendomme.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere