30.08.2011  |  Strategi & ledelse

Stigende logistikomkostninger kan skabe inflation

Nogle producenter og importører planlægger ifølge ny undersøgelse at lade stigende logistikomkostninger smitte af på deres priser til detailleddet. Det skriver CSCMP’s Supply Chain Quarterly.

Undersøgelsen er gennemført af finanshuset Capital Business Credit LLC i marts måned 2011 og undersøger primært amerikanske aktører med stor produktionsaktivitet i Asien. 62 % af respondenterne svarede, at deres logistikomkostninger er steget med mere end 5 % det sidste år, og at hovedårsagen er den stigende oliepris. Cirka 2/3 af disse svarede, at de forventer at de øgede omkostninger i en vis udstrækning vil smitte af på deres kunders priser – og derved også på forbrugerpriser. Undersøgelsen viser også, at en del råvarepriser med bomuld på en klar førsteplads er steget markant. 94,5 % af respondenterne svarede, at råvarepriser er steget de sidste 12 måneder. De kraftigt voksende bomuldspriser vil is rælig grad påvirke forbrugerpriser.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere