30.04.2019  |  Branchenyt

Stena Line åbner ny Kattegat-rute, der skal fordoble godstrafikken

Der skal mere internationalt gods over Kattegat. Sådan lyder meldingen fra rederiet Stena Line, der i 2020 åbner ny strategisk vigtig rute mellem Grenaa og Halmstad.

For at styrke strømmen af gods og passagerer mellem Sverige og Danmark, lancerer rederiet Stena Line en ny rute mellem Grenaa og Halmstad. Ruteåbningen er en omlægning af den eksisterende rute fra Varberg og sker for at opnå et større trafikgrundlag med Halmstad som omdrejningspunkt.

Læs også: Sejlturen over Kattegat bliver på batterier

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den nye rute er en del af en større satsning, der skal skabe en sydlig korridor for godstransport mellem Danmark og de andre skandinaviske lande. Ambitionen er at fordoble de nuværende 38.000 årlige godsenheder på ruten Grenaa-Halmstad.

”Ved at åbne endnu en flydende motorvej over Kattegat tilgodeser vi den kraftigt øgede godstrafik gennem Danmark. Vi ser ruten, som et stærkt alternativ til Storebæltsbroen, og den åbner helt nye muligheder for vognmænd og fragtenheder, der blandt andet kan udnytte køre-hviletiden mere effektivt”, siger direktør for Stena Line i Danmark, Tony Michaelsen.

Passagerantallet skal også forøges
Udover at øge godstrafikken er ambitionen at løfte passagertrafikken til Jylland med det dobbelte fra de nuværende 150.000 årlige passagerer.

”Området omkring Halmstad rummer samtidig et stort antal potentielle gæster, og med Aarhus, Djursland og hele Business Region Aarhus i spidsen er også turismepotentialet enormt”, siger Tony Michaelsen og tilføjer:

”En stærk infrastruktur mellem Danmark og Sverige er forudsætningen for vækst inden for både turisme og erhverv”.

Læs også: Forundersøgelser for Kattegatbro med og uden jernbane er på vej

Det bliver i første omgang færgen Stena Nautica, der i februar 2020 indtager ruten mellem Grenaa og Halmstad. Hvis væksten fordobles, som rederiet forventer, vil der med tiden blive indsat flere færger på ruten.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere