18.09.2023  |  Strategi & ledelse

Solidt halvårsresultat for Havnen ADP A/S

Med en samlet omsætningsfremgang på 8,6 procent svarende til 8,7 millioner danske kroner og et ekstraordinært godt resultat på 74,8 millioner kroner, som er 9,7 procent bedre end første halvår af 2022, leverer ADP et godt halvårsresultat.

ADP A/S kommer ud af 1. halvår 2023 med et ordinært resultat på 74,8 millioner kroner, hvilket er 6,7 millioner kroner bedre end 1. halvår 2022. I første halvår af 2023 har ADP haft en vækst på 3,5 procent i den samlede godsomsætning - svarende til 4,2 millioner tons - sammenlignet med samme periode i 2022, som var et rekordår. Fremgangen i godsomsætningen skyldes fortsat høj aktivitet på container og fast-bulk – to forretningsområder, som samlet set giver et væsentligt bidrag til den høje tonnage på havneterminalerne.

Fast bulk har haft en samlet vækst på 31 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket tilskrives især store laster med træpiller. Den positive udvikling understreger ADP-havnenes store betydning for Danmarks forsyningssikkerhed og opretholdelse af forsyningskæderne. 

Fremgangen i fast bulk-forretningen skyldes også stor fremgang på Nyborg Havn, hvor der i første halvår af 2023 har været en vækst på 144 tusinde tons inden for råstoffer i forhold til samme periode sidste år. En generel stigende efterspørgsel på arealer og faciliteter på Nyborg Havn har i første halvår af 2023 resulteret i tilflytning af nye kunder, som har givet øget aktivitet inden for især fast bulk og projektlaster.

Fredericia Havns styrkede markedsposition har i de senere år givet rekordhøj tonnage på containere. I første halvår af 2023 har containerforretningen stabiliseret sig på samme høje niveau som i 2022. Det er meget tilfredsstillende, at containermængderne fortsætter med at levere høje volumener i et uforudsigeligt containermarked.

”Det solide halvårsregnskab med et stærkt resultat og fortsat høj vækst i omsætning er et signal om, at vi leverer på strategien - med fortsat stor opbakning fra vores ejere. Vi har i de senere år taget del i væksten på containermarkedet og med den politiske godkendelse af havneudvidelsen kan vi inden længe igangsætte den planlagte udvidelse af containerterminalen. Med etableringen af selskabet Fredericia Container Terminal sammen med Fredericia Shipping A/S står vi styrket til de kommende års vækst på containere, som flytter sig i retning af vores transportkorridor i takt med udviklingen af havn og dry port”, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Udlejningsaktiviteten i Taulov Dry Port fortsætter på et højt niveau. I første halvår af 2023 har vi afsluttet byggeriet af Etape II på 61.896 m2 lager- og logistikbyggeri, som er fuldt udlejet. Som følge af en fortsat stor efterspørgsel efter lagerkapacitet i Taulov Dry Port, har vi igangsat opførelsen af Etape III på 97.000 m2 lav-emissions lagerbyggeri, som står færdigt medio 2024.

Vi har i 2023 ligeledes igangsat opførelsen af et 40.000 m2 stort lav-emissions lagerdomicil til A.P. Møller Mærsk. Lageret opføres efter den europæiske BREEAM Excellent standard, og lagerfaciliteten bliver et nøgle asset i Mærsk’ ambitiøse strategi om levering af langvarige og bæredygtige distributions- og lagerløsninger til deres kunder.

”ADP leverer endnu et solidt halvårsresultat, og det dokumenterer, at vi fortsætter udviklingen med historiske vækstrater på ADP-havnene og i Taulov Dry Port. Et første halvår med stigende godsmængder, en ejendomsportefølje i hastig udvikling og omsætningsfremgang betyder, at ADP fortsætter med at levere til gavn for nærområder og ejerkommuner”, siger Christian Herskind, bestyrelsesformand i ADP A/S.

Læs også: Kulturarbejde i global virksomhed resulterer i kønsbalance i ledelsen

Næstformand for bestyrelsen, Borgmester i Fredericia, Steen Wrist, glæder sig over ADP’s flotte halvårsresultat, og siger:
”ADP fortsætter med at levere på et meget højt niveau, og tallene viser, at medarbejderne endnu engang har løbet rigtig stærkt, og at de med stor fleksibilitet får det til at lykkedes samtidig med, at selskabet hele tiden udvikler sine aktiviteter”.

Der forventes et positivt resultat for 2023 lidt under 2022-niveau.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere